dinsdag 3 mei 2011

Duitse Zuurstofplantjes

Mijn (duitse) buurvrouw werkt 's ochtends heel erg vroeg. De buren staan zo ongeveer op wanneer ik naar bed ga, hihi. Voor haar werk moet ze dan ook nog eens naar allerlei verschillende plaatsen toe, dus een auto is onontbeerlijk voor haar.

Nu heeft ze haar oude auto net voor het weekend verkocht, en de koper wilde hem graag gelijk hebben. Haar volgende auto mag ze woensdagmiddag ophalen (ik rijd haar er dan naartoe). Omdat ik doorgaans mijn auto niet gebruik voor de middag vroeg ze of ze die heel alsjeblieft 's ochtends lenen mocht. Voor 12 uur had ik de sleutels dan weer terug.

Natuurlijk mag dat, toen mijn elleboog gebroken was nam ze hem ook mee naar haar werk, zodat ie nu en dan eens reed, met die strenge vorst toen. Ze rijdt overal heen, in alle mogelijk auto's, dus ik vertrouw haar er ook helemaal mee.

Tausendblatt + Gestreifter Wassernabel
Gister had ik de auto helemaal niet nodig, want toen waren de kids hier. Vanmiddag wel, want dan wil ik even naar Intratuin om een paar nieuwe zuurstofplantjes te halen voor de vijver...

Vanochtend even na 10 uur stond ze al voor de deur om de sleutels terug te geven. En 2 zuurstofplantjes, en of ik deze wel leuk vind? Gek mens! Ik wist dat ze vanochtend o.a. naar Schoonebeek moest, dat ligt op de grens met Duitsland. Daar komen deze 2 plantjes ook vandaan, gezien de labels. Nu heb ik dan mijn auto weer tot mijn beschikking, maar heb ik hem niet meer nodig, lol.

Binnenkort maar wat knaagspul voor haar honden langs brengen, want als ik werk dan laat zij Ronja altijd uit. Ze heeft mijn huissleutel, en ook als ik plotseling naar het werk moet: Ik plak een briefje op haar voordeur dat Ronja alleen is en zij gaat dan met haar wandelen en spelen. Ronja is dan ook stapelgek op haar :-)

En toen kwam gistermiddag mijn achterbuurvrouw (tevens andere oma) langs: ze had gehoord dat ik altijd een reserve mobieltje heb, en of zij dat een paar dagen mocht lenen? Haar dochter heeft die van haar momenteel, maar ze moest weg en dan had ze toch liever wel een telefoon bij zich. Mijn spulletjes zijn nogal populair :-D

2 opmerkingen:

  1. toch mooi die zuurstofplantjes :)

    alleen is shoppen ook wel leuk hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lol ja, en ik wist heus al wel dat Intratuin me meer zou gaan kosten dan 2 zuurstofplantjes ;-) Dit scheelt me dus weer flink wat centjes, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen