dinsdag 3 mei 2011

Toetsenbordvaardigheid

Maandag de 9e begin ik alvast een klein beetje met mijn opleiding! Gistermiddag werd ik gebeld: er is nog een plaatsje vrij bij Toetsenbordvaardigheid op de maandagmiddag, of ik zin had daar alvast aan te beginnen? Elke maandag tot de schoolvakantie van half 3 tot 4. Natuurlijk wel, leuk!

Best grappig eigenlijk: In 1973 haalde ik mijn typediploma, en ik heb een heel hoge typesnelheid. Zelfs met een gebroken rechter-elleboog en dus alleen met m'n linkerhand blogde ik er nog op los. Geleerd in de jaren dat ik als typograaf werkte. Foutloos typen kan ik ook prima.

Maar... voor het diploma is het verplicht dat je dat met 10 vingers blind doet. En dat doe ik natuurlijk allang niet meer, dat leer je af zodra je je diploma hebt. Ik tik met een paar vingers, welken weet ik zo niet eens, lol. Blind tikken doe ik wel, dat moet wel want van mijn toetsenbord zijn een heleboel letters er compleet af gesleten :-D

Typen is net zoiets als lopen, fietsen, zwemmen: je lichaam heeft het geleerd, en je hoeft je hoofd er dan niet meer bij te gebruiken. Na decennia "verkeerd" tikken mag ik nu dus weer helemaal opnieuw beginnen.

Volgens haar is het wel heel leuk om te doen. Leerde je het "vroeger" door overtikken van stukjes uit een boek dat naast je lag, tegenwoordig gaat het achter je pc met een speciaal programmaatje. Ik kan er dus ook thuis mee aan de slag.

Examen in juni, mocht ik het me supersnel eigen maken dan mag ik daar al aan meedoen. Als ik het gehaald heb hoef ik die lessen dan ook niet meer te volgen, en het zijn bij de dagopleiding altijd de laatste 2 lesuren van de dag, dus dan lekker vroeg vrij. Het daaropvolgende examen is in november. Juni is wel erg kort dag, maar november moet sowieso wel te halen zijn voor mij ;-)

4 opmerkingen: