maandag 9 mei 2011

Mijn Eerste Typeles

Net thuis van mijn eerste 2 lesuren. Ik mag weer helemaal opnieuw beginnen: de eerste les bestond uit: jf jf fj fjj jff. En liever niet meer typen tot ik de vingerzetting weer goed heb, want anders maak ik mezelf steeds weer in de war. Dus voorlopig een aantal weken/maanden maar niet meer bloggen, in SL, mailen, enzovoorts. Dacht ut niet!
Voor het examen moet je 130 aanslagen per minuut halen, bij de lesjes die ik vanmiddag deed haalde ik steeds rond de 175 aanslagen, en dan deed ik het nog voor mijn gevoel heel extra langzaam, om geen foutjes te maken. "Het enige" dat ik nu dus weer even aan moet leren, is alle 10 vingers op de juiste manier gebruiken. De snelheid heb ik al meer dan voldoende.

Ik heb een dun boekwerkje mee gekregen dat ik even kan doorbladeren. Daarin een CD met alle lessen erop die ik zo ga installeren, en daarmee kan ik dan thuis oefenen. Aan het einde van elke les staat de score (aantal fouten + snelheid). Backspace mag niet gebruikt worden: je mag je fouten niet verbeteren, hmpf.

Helaas is het rooster veranderd: volgende week is de laatste les al, en het laatste examen is op 23 mei. Niet juni dus, zoals me eerst verteld was. Dus dat wordt pas examen doen in het nieuwe schooljaar. Maar zodra er een aantal mensen aan toe zijn is er examen en zodra je dat hebt behaald hoef je de lessen niet meer te volgen. Thuis dus flink oefenen maar en direct na de zomervakantie me opgeven voor het eerstvolgende examen.

Na de les vroeg de lerares me even te blijven. Wat voor baan zoek je? Wil je 40 uur per week gaan werken? Mwa, niet persé. Ik wil alleen erg graag van de bijstand af, dus als ik iets meer verdien dan dat ben ik al erg blij. Ze is rayonhoofd van een groep dames die typeles geven op basisscholen hier in de regio, en ik leek haar daar uitermate geschikt voor. Dat is dan dagelijks naar een andere school toe, maar allemaal in de buurt. De les duurt 1,5 uur, maar je krijgt betaald incl. reistijd. Is het dichtbij dan krijg je 2 uur betaald, is de school wat verder weg dan betalen ze je een heel uur door, naast de lestijd. Auto moet je wel hebben (heb ik) want je moet telkens een stapel laptops meenemen.

Er is een dame die minder wil gaan werken, en of ik daar ook interesse voor heb? Oh jawel hoor. Schrijf dan even je naam en adres voor me op, en wie weet hoor je er binnenkort dan meer over...

De lessen zijn op basisscholen: dus Typen en de eenvoudige basis van Word en Powerpoint. Word lukt wel, Powerpoint moet dochter me dan maar eens een spoedcursusje in geven. Het is na schooltijd, dus vanaf half 4. Een tijd dat mensen met (kleine) kinderen niet kunnen, en alle schoolvakanties (ondoorbetaald) vrij.

Zo zie je maar dat studeren loont: nog maar één les gehad en er wordt me al een baantje aangeboden, lol. Ik wacht het wel af, maar het lijkt me wel leuk om te doen voor de afwisseling. In plaats van doordeweeks altijd standby voor de pomp zou ik dat ook kunnen gaan doen, naast elk weekend 1x pomp, tot ik "afgestudeerd" ben en hopelijk iets beters vind. Op m'n CV staat dat natuurlijk ook leuk: typejuf :-D

Maar het moet wel te combineren zijn met mijn opleiding straks. Het lesrooster heb ik nog niet, maar dat zou in elk geval 2 hele dagen worden, en dan een avond of 2...

3 opmerkingen:

 1. Alle berichtjes die ik hoor over je typeles maken dat ik me zo saai voel. Ik type nog steeds met 10 vingers blind, zoals ik het geleerd heb. Wel met veel backspace, want spellingscontrole en daar ga je lui van worden. Maar 130 aanslagen per minuut...waarom ga je de 23e niet meedoen met dat examen? Kun je in ieder geval eens zien hoe dat gaat en wie weet slaag je.

  Enne, nog gevelisiteert met je furjaardach!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je de "quick brown fox" al ontmoet? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nope, heb de jklfdsa pas gehad, meer letters ken ik nog niet :-(

  BeantwoordenVerwijderen