donderdag 4 augustus 2011

Dagje bij Oma

Brrrmm brrrmm rijden!
Vanochtend vroeg kwam dochterlief per fiets haar zoon afleveren, en zijn papa zou hem tegen 5 uur weer op komen halen. Zo heeft mama ook eens een vrije dag, om te leren, en om een website te maken over haar foto- en film bewerking.

's Ochtends hebben we gezellig buiten gespeeld, met Ronja natuurlijk, en met 2 grote auto's van zijn oom Rick, en wat kleine poppetjes die daarin gingen rijden. Nieuw woordje geleerd vandaag, de hele dag had ie het over rijden :-)

Om 12 uur moet ie een broodje eten. Oma had een maisbroodje gemaakt met kaas, met daarbij een kommetje tomatensoep met echte stukjes tomaat, en een soepballetje erin. Dat was smullen, het brood lustte hij ook best, maar hij wees steeds weer naar de soep: Hap?


Daarna naar bedje toe, waar hij gelijk in slaap viel, want ik heb hem niet meer gehoord. Toen ik 2 uur later naar boven ging zat ie in bed te spelen met de grote giraffe die hij van AnneRie gekregen heeft. Die staat altijd in de vensterbank, maar die had ie dus zelf vanuit bed te pakken gekregen, lol. Ook had ie een grote vrachtwagen gespot, die op de grond in zijn kamertje staat: Rijden, mee? Die ging dus ook maar mee naar beneden ;-)

Even de kat uit de boom kijken ;-)
Na het middagslaapje krijgt hij altijd een koek + drinken, maar dat mocht ie in de wandelwagen hebben, want we gingen lopend naar tante Siet toe. Die zit weer wat in de lappenmand, want ze heeft nu ook een versleten nek, waar ze momenteel erg veel last van heeft. Terwijl wij met ons drietjes op het balkon zaten, ging Logan binnen zitten, half achter het gordijn. Eerst even wennen aan een onbekende omgeving ;-)

Rijden!
Terwijl tante en ik in de keuken waren om thee te zetten, ontdekte Logan de rollator. En die vond ie toch leuk! Rijden, rijden, was het maar, en het ding werd aan alle kanten onderzocht. Neem maar mee naar het balkon hoor, zei tante Siet. Ze bleek ook lange vingers in huis te hebben, en die waren net even iets lekkerder dan de sultana die hij van mij had gekregen, hoewel...

Hap!
Wij hadden alle 3 een erg lekkere grote appelkoek, althans: oom Henk had maar een halve, want de andere helft at Logan voor hem op, lol. Na eerst even zitten in de deuropening was ie nu al helemaal thuis, en speelde en kletste erop los.

Ruim voldoende keuze aan koekjes (koekje zegt ie ook al)
Het balkon grenst aan de slaapkamer, waar ineens de radio begon te spelen: Logan had hem aangezet en liep er al mee te sjouwen. Op de grote spiegel gaf hij zichzelf kusjes, en hij stond steeds te wijzen: aap, aap! Daar snapte niemand iets van, tot ik heel hoog, boven op de grote linnenkast, een klein aapje zag zitten: dat heeft oom Henk eens gekregen van een kleindochter, toen hij in het ziekenhuis lag. Die dreumes ziet ook echt alles!


Maar verreweg het mooiste was toch wel de rollator! Daar is ie de hele middag zoet mee geweest. Het ding werd aan alle kanten onderzocht.

Maar goed dat oma hem op de rem had gezet ;-)
Omdat zijn drinken alweer op was, kreeg ie nieuwe van oom Henk. Karvan Cevitam is wel goed toch? Tuurlijk! Hij vond het wel heel verdacht lekker, en het zag er ook wel erg rood uit. Heeft u er wel water bij gedaan? Ja zeker, lekker ijskoud water zelfs! Maar vast veel minder dan z'n ouders er altijd door doen ;-)

Dat mandje kun je op zitten, maar je kunt er ook op staan...

En sta je op het mandje, dan zet je 1 knie erbovenop...

En dan het 2e knietje erbij trekken...

Best eng, maar oma stond er de hele tijd pal naast om hem op te vangen hoor!
Nadat ie dit uitgevonden had, klom ie er nog een keer of 5 op, een erg leuk speeltje dat ie thuis niet heeft: een rollator als klimrek :-)

Volgens oom Henk en tante Siet begint ie uiterlijk steeds meer op zijn mama te lijken. En hij heeft zeer zeker jullie ogen! Oom Henk: Het is wel een echte jongen he. Tante Siet: Ja, 't is net z'n moeder. :-P


Toen moest oma's tas worden onderzocht, en daar kwam een borstel uit. Logan weet al precies waar die voor dient. Eerst werden zijn eigen haartjes gekamd, en toen kwam ie één voor één bij ons allemaal langs om ons ook te kammen.

Arme tante Siet: haar nek doet zo zeer, maar toch bukt ze wel even voor onze mini-kapper ;-)

Tante Siet noemt ie nu ook al oma!
Het was echt lekker op het balkon, en Logan heeft zich de hele middag geen seconde verveeld. Jammer dat we "al" weg moesten, maar zijn papa zou hem om 5 uur komen halen. Toen ik vroeg of ie mee naar buiten ging, liep ie direct de lange gang door naar de voordeur toe! Hij heeft dus gelukkig niet het richtingsgevoel van zijn mama en oma, lol. Door het bos lopend weer terug naar mijn huis: boom, boom, ja er staan aardig wat bomen in het bos, hihi.

Toen ik de bocht om liep naar mijn voordeur, zagen we papa net aan het andere eind van het pad aan komen lopen. Ik had alleen nog maar tijd om snel zijn spulletjes bij elkaar te zoeken, en ons dagje samen was alweer om! Hopelijk komen er nog een heleboel oppasdagjes, want we hebben het ontzettend gezellig gehad :-D

PS: het geklauter op de rollator heb ik geprobeerd te filmen, maar dat is niet opgeslagen, helaas. Dochter moet me dat toch eens uitleggen,want dat was vast een erg leuk filmpje geworden!

1 opmerking:

  1. blij dat jullie zo'n leuk dagje hebben gehad

    heb hem wel gemist maar zeker voor herhaling fatbaar ;)

    hij kwam me gelijk een kusje brengen toen hij thuis kwam :D

    BeantwoordenVerwijderen