zondag 18 september 2011

17 maanden: Foto update

Wezen stappen gisteravond?
17 maandjes is ie nu, sinds de 13e. Allang geen baby meer, maar een echte dreumes! Loopt niet alleen al hele einden met je mee, maar hij kan ook al rennen. Vooral wegrennen als mama of oma wil dat ie komt... Hij kan zelf op een stoel of bank gaan zitten, en er weer af. En dansen als je een liedje zingt. Op dingen klimmen is ook heel leuk :-)

Voor het eerst naar MacDonalds
Zelf eten is leuk! Groente lust ie niet zo graag, maar als ie zelf mag eten moet mama zelfs een 2e portie sperzieboontjes opscheppen. Stamppot boerenkool: je pakt gewoon een handvol uit het bord, en propt dat in je mond, zodat je hele gezicht onder zit. Dan even op je hoofd krabben: ook je haar zit eronder. Maar de rookworst is nog lekkerder. Ondanks dat mama een soort wal gebouwd had van haar maus, zag ie heust wel dat ze haar rookworst daar achter had verstopt. Arme mama...

Nieuw kapsel, sinds eerste keer naar de kapper!
Speciaal voor AnneRie: hier dan z'n hanenkam! Is dat niet ubercute??? Hij heeft al best wel veel haar hoor, alleen is het zo blond dat het soms op foto's bijna doorzichtig lijkt ;-)

Kijk maar, ik heb wel haar!
 Hij heeft de oren van z'n papa, daar is iedereen het over eens :-)

En van achteren ook

Sterke mama!
Praten doet ie meer en meer. Hij kent het verschil al tussen huis en thuis. Kent z'n eigen naam: Hij zegt Jogan en wijst dan op zichzelf. Een helicopter is een heypapa, en hij kent en zegt het verschil nu al tussen: auto, vrachtwagen en motor. Bij 70 woordjes is mama maar gestopt met tellen, want hij kent er nu al veel meer. Nijlpaard is een leuke, en pinguin (ze hebben een abonnement op de dierentuin).

Jammie: yoghurt!
Elke ochtend vroeg kijkt ie naar zijn favoriete tv-programma, met namen die ik niet eens onthouden kan (maar Logan wel!). Char, hoe heet dat en op welke zender? Lol. Het is iets met een zeppelin en een treintje, en 3 bijtjes die bumbleboos of zo heten, en een tipsywinky of zo erin... Logan kent al die namen al, maar oma dus nog niet ;-)

Mijn nieuwe winterjas, stoer he!
En mama krijgt het nu steeds zwaarder... Toen ze van de week stond te koken stond er iemand van 90 cm lang aan haar been te trekken: Pizza Pizza... Even later kwam daar eentje van 2 meter lang naast staan: Pizza Pizza...

Helaas, ze krijgen maar 1x per week een P te eten: Pizza, Pannenkoek, Patat, Poffert.

1 opmerking:

  1. haha het heet the night garden van mickie mouse club op disney junior ;)

    en hier komen de namen: ninkinonk (trein) pinkyponk (zappelin) tumblyboos, pontypins, hahoo's, iggle piggle, upsy daisy en meka peka (favoriet slaapt ie nu mee hihi)

    Kan peka zeggen piggle en daisy de rest komt nog wel denk ik :P

    BeantwoordenVerwijderen