woensdag 28 september 2011

Klaar ermee...

Ziezo, de laatste zaken die ik moest regelen vanwege de inbraak zijn klaar, nu vergeten en doorgaan ;-)

Vanochtend heb ik eindelijk mijn nieuwe bankpassen opgehaald, klaar. Nu de nieuwe pincodes nog onthouden, want bewaren mag dus echt niet meer :-(

Vanmiddag ben ik eerst naar Ben Kwijt geweest, waar geen spullen van mij lagen. Wel moet ik binnenkort weer eens naar het Servicepunt op het busstation, om te kijken of daar inmiddels iets ligt. Of als dochter daar toevallig toch is, dat die eens gaat kijken voor me ;-)

Om 2 uur was ik op het Politiebureau, waar iemand van Slachtofferhulp het Voegingsformulier voor me heeft ingevuld. Dat was moeilijk, want ze vroeg erg door over hoe ik me voelde, toen en nu. Of ik nog steeds last heb van bv slapeloosheid (ik word elke ochtend om 6 uur wakker, de tijd dat ie hier binnenkwam), concentratieproblemen (hoop dat ik nu dit gedaan is, me helemaal kan concentreren op school), of angsten: ik vind het nog steeds eng om thuis te komen, of 's ochtends beneden te komen. Best emotioneel dus allemaal.

Het voegingsformulier wordt meegeteld tijdens de Rechtszaak, waarvan ik heb aangegeven dat ik daarvan op de hoogte gehouden wil worden. Ook heb ik aangegeven dat ik geen enkele behoefte heb aan een gesprek met de dader.

De dader wordt via mijn voegingsformulier gevorderd om het gestolen geld van mijn bankrekeningen en de immateriĆ«le schade (smartengeld) aan mij te vergoeden. De rechter kan dit toekennen, zodat hij dat dan moet betalen. Echter van een kale junk is het lastig veren plukken...

Tante Siet wees me erop dat er sinds 1 januari een wet bestaat dat als de dader niet binnen 8 maanden betaald heeft, je dit krijgt van Justitie, die dan zelf gaat proberen het geld van de dader te krijgen. Helaas schijnt dat alleen niet te gelden voor gestolen geld. Wel voor spullen (die allemaal al vergoed worden door de verzekering) en voor psychische gevolgen. Van de bank kreeg ik een aardige brief, dat ze het erg vervelend voor me vonden allemaal, maar dat ik dus echt zelf had moeten zorgen dat de inbreker geen pincodes te pakken kon krijgen. Ik reken er dus maar niet op dat ik mijn centjes ooit nog terug zie :-(

In elk geval word ik nu volledig op de hoogte gehouden van zaken als de straf die hij krijgt, wanneer hij weer vrij komt, enz. Dat geeft me een beetje een rustiger gevoel. En hiermee sluit ik het voor mezelf dan ook echt af!

Daarna nog even bij de pomp langs, waar een buurman (garagebedrijf) net kwam afrekenen. Hij had een nieuw mapje voor me voor mijn autopapieren, zodat die niet meer in m'n nieuwe portemonnee gepropt hoeven zitten :-)

En nu ga ik lekker even bezig met m'n nieuwe schriften en multomap enz. Vanochtend heb ik allereerst wat schoolspulletjes gekocht met m'n nieuwe bankpas (waar ING zelfs de foto van baby kleinzoon weer op afgedrukt had!). Want het is best lastig werken om alles van school op losse notitieblaadjes te hebben staan ;-)

5 opmerkingen:

 1. Ik vind dat het nog allemaal heel snel gegaan is die rompslomp. Meneer Lex is in juni slachtoffer geweest van zinloos geweld (flinke klappen gehad)en wij wachten nog steeds op de papieren zoals het voegingsformulier ed.Volgens de politie was de aangifte al wel naar het OM gestuurt, maar verder hebben we nog niets vernomen... Heel irritant. En volgens de man van slachtofferhulp was het ook heel normaal als dat een half jaar oid zou duren. Nou ik vind het nogal wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat klopt hoor, mijn Slachtofferhulpmevrouw vond het ook echt supersnel allemaal. Dat ik al voor a.s. woensdag dat Voegingsformulier terug moest sturen bv. terwijl het nog maar 2,5 week geleden is gebeurd. Maar "mijn" dader is hier kennelijk erg bekend bij de politie, hij was net vrij van lange gevangenisstraf, hij bekende direct en bovendien waren er heel veel heel duidelijke bewijzen dat hij het was. Misschien daarom?

  Kan best dat ie, wegens pas uit de gevangenis, nog voorwaardelijk had. Volgens Slachtofferhulp zit ie ook nog steeds vast sinds de voorgeleiding vorige week maandag (anders had de politie u wel laten weten dat ie weer vrij rondliep).

  Een agent zei me dat ze hem nooit meer vrij moesten laten, "het is een rat", enz. Zeer bekend hier dus bij het hele korps (we hebben hem snel te pakken want iedereen van Politie Emmen kent hem...).

  Slachtofferhulp dacht dat ie over een maand, of hooguit 2, al wel voor zal komen. Ik had zelf gedacht dat dat ook veel langer zou duren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoals een agent laatst in wegmisbruikers zei toen iemand de uitdrukking over en kale kip gebruikte: "Maar je kunt hem nog altijd een poot uitdraaien." Ik hoop dat je schadevergoeding krijgt, al is het maar een percentage. Want dat krijg je dus uiteindelijk, al is het traag, wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tegenwoordig plukken ze ook van een kale kip. Ze betalen jou uit en verhalen het dan zelf desnoods over jaren bij de dader.

  Overigens is in ons geval ook dader bekend, heeft ook bekend en was vermoedelijk net zn proeftijd uit, dus ook geen lieverdje....nouja wij wachten af het zal er vanzelf van komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Christina: Daarom bleef ze ook maar doorgaan denk ik over wat voor last ik er van heb, of ik nog bang ben enz.

  Alex: Mij werd vandaag verteld dat dat dus wel geldt voor schade bv aan je kleding bij een aanval enz, maar niet voor geld...

  BeantwoordenVerwijderen