woensdag 5 oktober 2011

Allerlei spullen terug!


Vanmiddag belde de politie: er was gisteren aan het eind van de middag een tasje afgegeven op het politiebureau met allerlei spullen van mij erin, o.a. mijn ID-kaart. Die kon ik komen ophalen. Wat er verder in zat kon ze zo niet zeggen, dus ik ging er vol spanning naartoe...


Ik kreeg een erg oud plastic tasje aangereikt en moest maar even kijken wat er in zat, terwijl zij wat formulieren erbij ging pakken. Toen ik het tasje uitpakte heb ik voor het eerst sinds er is ingebroken echt staan huilen...


De portefeuille met mijn autopapieren, afsprakenkaartjes van dokters en tandarts enz. erin. Daar achterin zaten netjes op een stapeltje vrijwel alle pasjes die in mijn portemonnee zaten: rijbewijs en id-kaart, airmiles, div. klantenkaarten, zelfs het spaarkaartje van Bakker Bart. En mijn visitekaartjes. Die had ik altijd in een zilverkleurige metalen houder, maar daarin zaten nu mijn beide bankpassen + creditcard.

Linksboven: de houder van mijn visitekaartjes, nu met mijn betaalpassen en creditcard erin
Verder zat er een samengekoekte stapel papier in: al mijn diploma's en getuigschriften! Het is allemaal nat en ruikt erg naar alcohol (misschien van die lekkere fles rum die zoonlief me gaf van zijn vakantie, en die ook was meegenomen?). Hier en daar is inkt uitgelopen, en zijn dingen onleesbaar geworden, zoals bv dochter haar naam in het trouwboekje :-(

Ik heb alles nu uitgespreid liggen om eerst eens goed te drogen. De kreukels krijg ik er dan later met een strijkijzer wel uit. 


De inbreker had bij zijn aanhouding gezegd dat hij mijn rijbewijs nog had, en mijn trouwboekje (en dat hij zich wel een beetje rottig voelde toen hij dat vond). Hij was bereid dat terug te brengen als hij weer vrij was. Maar de politie waarschuwde me daar niet teveel op te hopen, want zo'n junk zegt dat dan wel, maar doet het toch niet...

Toen ik vrijdagavond langs dat bankje bij de vijver liep zei ik, zoals altijd, vriendelijk goedendag. Pas een paar stappen verder drong het tot me door dat dat waarschijnlijk mijn inbreker was, die daar zat. Naast een collega-junk die weleens bij de pomp komt.

 • Inbreker: Kijk die vrouw, daar heb ik laatst ingebroken, ik herken het hondje
 • Collega-Junk: Maar dat is die mevrouw van de pomp, die is altijd heel aardig...
 • Inbreker: oh, dan breng ik haar spullen wel terug (????)


Geen idee waarom, of wie het terug heeft gebracht, dat zegt de politie natuurlijk niet, alleen: Het is hier afgegeven. Het is me ook een enorm raadsel waarom een dakloze junk, die gewoon uit is op geld om drugs van te kopen, de moeite zou nemen al die spulletjes in een plastic tasje te doen en het dan (laten?) afgeven op het politiebureau.

Mixed feelings, ik voel me verdrietig, en vreemd, en blij tegelijk. Op de tafel liggen nu de papieren van mijn hele leven te drogen. Nat en kreukelig en stinkend naar alcohol. Van het Verkeersdiploma en Rapportboekje van de Lagere School, mijn 3 zwemdiploma's, tot Middenstandsdiploma enz enz. Getuigschriften van alles waar ik ooit gewerkt heb: Co-op, Hoogovens, Gem. Beverwijk, Van Gorcum, Domo Beilen en noem maar op. Dit heb ik in elk geval gelukkig weer terug !!!!

7 opmerkingen:

 1. Het is onvoorstelbaar. Je hele leven in een naar alcohol stinkend zakje.

  Peter zei net: misschien kan je de eventuele bekeuringen die je moet betalen voor "verlies" van overheidsdocumenten nu terugkrijgen. Je kunt de oude ID kaart en zo gewoon inleveren.
  Dus mocht verzekering niet vergoeden...

  Verder natuurlijk heerlijk dat je al je papieren weer terug zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Denk het niet AnneRie. Toen ik mijn autopapieren nieuw bestelde stond er dat je dat niet te snel moet doen, want je kunt het, eenmaal besteld, niet weer afzeggen maar moet dan gewoon betalen.

  Bij id en rijbewijs werd me verteld dat de boete was voor administratiekosten en het extra onderzoek dat ze moeten doen omdat ze kwijt zijn (hoezo onderzoek, ik had het proces-verbaal bij me!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verkeersdiploma, typediploma, onvervangbaar :-) Je hebt er in deze maatschappij niets meer aan, maar de gevoelswaarde is natuurlijk onbetaalbaar.. Goed dat ze terug zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omg Mies, ik ben nu zelfs bezig opnieuw mijn typediploma te halen, met 10 vingers blind. Binnenkort heb ik er dus 2, lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :D:D:D:D:D

  super man dat je dat allemaal terug hebt :O helaas niet in geweldige staat maar beter zo dan niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja alleen jammer dat het zo laat is, anders had het me de kosten van nieuwe bankpasjes, nieuw rijbewijs en id gescheeld (96 euro) en nieuwe autopapieren (31 euro).

  Nu heb ik dat allemaal dubbel. Wel handig natuurlijk bij een volgende inbraak als ik het tenminste apart bewaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben blij voor je dat deze belangrijke stukken terug zijn.

  Hopelijk geeft het nu wat meer rust.

  BeantwoordenVerwijderen