woensdag 5 oktober 2011

Reacties en IE 9

Dochter kan al een hele tijd niet meer normaal op mijn blogs reageren, alleen als Anoniem, terwijl ze Gmail (= ook van Google, net als dit blog) als vaste mailadres heeft. Sinds kort kan ook AnneRie niet meer reageren, zelfs niet als Anoniem, dus ging ik maar eens op zoek.

Ik had niets aan de Instellingen veranderd, en AnneRie had ook niets vreemds of nieuws gedaan op haar laptop. Dacht ze:

Na wat zoeken op forums kwam ik er vanochtend achter dat het ligt aan de browser die je gebruikt. Het schijnt dat je met Internet Explorer 9 sinds de laatste update amper of niet meer bepaalde Google dingen kunt doen, zoals dus ook reageren op een Google blog. AnneRie heeft de laatste tijd ook problemen met Streetview vertelde ze. Ook van Google dus, en dus ook gesaboteerd door Microsoft...

En als je de virussoftware van Microsoft gebruikt is het nog erger, want dan kun je met Chrome als browser vrijwel niet meer werken (AnneRie was dat misschien ook bij jou het geval?) zie: http://www.spitsnieuws.nl/archives/games-gadgets/2011/09/microsoft-jorist-google-chrome-weg

Ik heb de reacties nu gewijzigd in een pop-up, zowel voor reactie geven als om ze te lezen, zoals werd geadviseerd op één van de forums die ik hierover vond. En jawel, AnneRie kon weer een reactie achterlaten, zelfs weer gewoon onder haar eigen naam! Zij had tot voor kort Google Chrome, maar ze was overstapt naar IE9, en dat was het probleem dus! Dochter gebruikt altijd IE9.

Het probleem zit hem dus in het gebruiken van IE 9 als browser... Als dit opgelost wordt dan verander ik het direct weer terug, want ik vind de reacties onder een bericht toch wel veel leuker dan in zo'n pop-up, maar voor nu werkt dat in ieder geval wel voor iedereen.

Dus: wil je de reacties op een blogje hier lezen: even klikken onderaan het bericht op Reacties, en je krijgt een pop-up venstertje waar ze allemaal in staan ;-)

2 opmerkingen:

  1. Met IE 9 was het ook niet mogelijk om foto's te plaatsen op Web-log, in de weken voor de migratie. Wat een bagger.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja Gelkinghe, ze verliezen steeds meer klanten aan Chrome, Firefox enz dus proberen ze op deze manier mensen daar vandaan te houden he.

    AnneRie had Chrome eraf gegooid want: de laatste tijd niets dan problemen ermee, maar die problemen worden dus niet veroorzaakt door Chrome, maar door Microsof!

    BeantwoordenVerwijderen