maandag 24 oktober 2011

Kat Zonder Naam

My name is Nobody
Na het overlijden van eerst Hyper en daarna Malin, had dochterlief nog maar één poes in huis: Esprit. Volgens haar was Esprit eenzaam, maar volgens mij vond ze het zelf ook te stil in huis. Ze ging absoluut geen andere poes erbij nemen voor ze verhuisd zijn, maar nu en dan alvast wat rondkijken kan geen kwaad, toch?

Een paar weken geleden ging ze een kitten uitkiezen, waarvan de moeder half noorse boskat is. Ze kon niet wachten tot 30 oktober, want dan was het 8 weken en mocht ze het komen ophalen. Wat dat betreft lijkt ze op mij: als we iets willen dan willen we dat nu en niet over een paar weken pas!

Maar deze keer kon ze er zelf nieteens iets aan doen dat het sneller ging. De kittens woonden in een ruimte in een manege, en de eigenaar belde of ze hem eerder kon halen: de kittens ontsnapten nu steeds en liepen dan bij de paarden. En voordat er eens eentje een trap van een paard kreeg... Natuurlijk vond dochter het helemaal niet erg om het nu al op te halen ;-)

We weten nog niet of het een jongetje of een meisje is. Op het voorhoofd staat duidelijk een M en dus zoekt ze nu een naam die met een M begint. Gisteren hebben we er al heel wat bedacht, maar tot nu toe is de naam nog niet gevonden. Afgewezen zijn o.a.: Monster, Mogwai, McKitten, Muis, Makka. Liefst een naam met 2 lettergrepen, dat roept lekkerder. Iemand ideetjes?

Natuurlijk is kleinzoon helemaal weg van deze nieuwe mauw (nee zo mag ie niet genoemd worden want hij moet leren dat het poes is, en niet mauw). En als het van kleinsaf aan Logan went wordt het vast een echte knuffelkat. Esprit moet niet zo veel van Logan hebben, normalerwijze. Hij krijgt maar zelden de kans haar te aaien.

Behalve nu het kitten er is: Esprit blijft de hele tijd bij Logan in de buurt, alsof ze zeggen wil: dat is mijn Logan, wegwezen! Het zal wel even wennen zijn voor Esprit, zo'n speels jong katje erbij.

Gisteravond vroeg dochter op msn: nog steeds geen blog over m'n nieuwe kitten? Nee, ik wachtte op mooiere (en meer) foto's, en een naam. Maar omdat ik beide nog steeds niet gekregen heb, toch alvast maar een blogje dus. Wordt vast wel vervolgd ;-)

7 opmerkingen:

 1. Miesje, Melody, Masha, Matsjka (Laatste is Russisch voor kat)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een klassiek: Minou/ Hoewel, dat kan je een kater niet aandoen, eigenlijk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. MONKEY is het geworden! Iemand zei tegen dochter: wat kan dat katje al goed klimmen zeg, het lijkt wel een aapje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Monkey is een hele leuke naam, bekt ook lekker. Is het nou een meisje of een jongetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk!!! :)

  Een nieuwe katten frutsel in huis :) Hopelijk hebben ze er veel plezier aan.

  BeantwoordenVerwijderen