maandag 17 oktober 2011

Lootjes Trekken

Ik doe al jaren niet meer aan Sinterklaas, want ik vind dat toch wel echt een kinderfeest. Bovendien woont zoonlief ver weg, en om dan alleen met dochter + schoonzoon lootjes te trekken... mwa :-(


Schoonzoon z'n familie doet er heel fanatiek aan, en dus vierden de kids het elk jaar met zijn familie: elke keer bij iemand anders thuis. Maar toen kwam kleinzoon... Vorig jaar hebben ze het weer met zijn papa zijn familie gevierd, maar dit jaar krijgt deze oma voorrang! Want ja, met zo'n hummel wordt Sinterklaas ineens wel weer leuk :-D


Maar hoe doen we dat dan? Want met alleen maar je ouders en één oma is een beetje stil voor een feestje. Tot dochter haar grote verbazing kreeg ik haar broer + verloofde zo ver om ook mee te doen! En toen ik voorstelde om dan schoonzoon zijn familie er ook bij te halen, zodat het één grote bende gaat worden, bleek dat die dat allemaal ook leuk lijkt.


En zo hebben we dit jaar een enorm Sint-feest dankzij kleinzoon: met zijn beide oma's en al zijn ooms en tantes erbij. We gaan lootjes trekken, en ieder koopt een kadootje voor degene die hij/zij heeft getrokken, en dan staat het iedereen vrij om ook een pakje voor Logan in de zak te doen. Dat zullen dan wel heel veel pakjes worden voor hem ;-)


Komen we op het probleem lootjes trekken, want niet elke genodigde woont om de hoek. En om zoonlief nu vanuit Borne over te laten komen voor zoiets is ook wat veel gevraagd... Maar ook hiervoor is er tegenwoordig een digitale oplossing: Lootjestrekken.nl


Dochter organiseert het feest (wie anders?) en gister hebben we al eventjes "proefgedraaid". De ideale lootjestrekmanier, zelfs veel beter dan hoe het vroeger was :-)


Op de site vul je alle gegevens in, o.a. de datum, het afgesproken bedrag en de namen van iedereen die meedoet. Die krijgen dan allemaal een mailtje dat ze mogen "trekken". Maar die site heeft ook erg veel extra mogelijkheden:


- Niemand trekt zijn eigen lootje
- Je kan invullen wie iemand niet mag trekken
- Compleet met verlanglijstjes en anoniem vragen stellen
Wil je bv liever niet dat mensen hun eigen partner trekken, dan kun je dat aangeven. Het kan niet meer gebeuren dat 2 mensen elkaar trekken. Of jij jezelf. Dochter vult al die zaken in, en dan trekt iedereen een lootje, digitaal dus.

Iedereen heeft op die site ook een eigen verlanglijstje. Dat kan steeds worden aangevuld en aangepast. Je kunt er dus altijd nog iets bij zetten als je ineens volgende week nog op een leuk ideetje komt. Natuurlijk niet de dag tevoren meer, maar zolang er nog niets is gekocht kun je je verlanglijstje blijven aanvullen en veranderen. Degene die jou getrokken heeft krijgt een mailtje elke keer dat je iets aan je verlanglijstje hebt gewijzigd.

Nu heb je iemand getrokken, maar je hebt nog een vraag over het gewenste kadootje, bv: welke kleur moet het zijn? Op de ouderwetse manier gaat dat niet lukken zonder gelijk jezelf te verraden. Maar op deze site kun je degene van wie je het verlanglijstje hebt, anoniem vragen stellen. Die krijgt een mailtje en kan, ook weer via de site, antwoorden aan de anonieme vraagsteller. 

Eigenlijk is dit dus veel handiger en uitgebreider dan het lootjes trekken op de ouderwetse manier. Plus dat iedereen het gewoon thuis kan doen, en niemand meer van heinde en ver hoeft te komen alleen hiervoor.

We hebben een vast bedrag per persoon afgesproken, maar voor dat bedrag kun je ook allerlei kleinere dingen op je verlanglijstje zetten. Want dat mag zo lang worden als je zelf wilt: hoe meer keuze hoe beter, eigenlijk. Of als er van het bedrag nog wat geld over is, kan dat worden aangevuld met een klein kadootje dat ook op je wensenlijstje staat.

En nu zit ik dus te wachten tot kleinzoon e-i-n-d-e-l-i-j-k es op bed ligt, want dan gaat dochter alle gegevens en namen invullen, en krijgen wij allemaal een mailtje om iemand te trekken :-D

5 opmerkingen:

 1. Lol, moeilijk voor jou he, wachten :-PPP

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yesss de lootjes zijn getrokken, en ik weet nu wie ik heb :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, en ik zou ook niet weten waarom. De site die wij gebruiken doet precies hetzelfde, en wij zijn daar heel tevreden over. Zoals je kon lezen in mijn blog hadden we de lootjes al getrokken, dus je was te laat, lol.

  Als je je eigen site probeert te promoten zou het eerlijker zijn als je dat gewoon zei :-P

  BeantwoordenVerwijderen