donderdag 22 december 2011

De kortste dag

Echte Kerstboom, nu zelfs met piek!
Vandaag was het alweer de kortste dag van het jaar, wat inhoudt dat vanaf nu elke dag het alweer ietsjes langer licht blijft! Vaak kun je dat half januari al heel goed zien.

Omdat papa en mama vandaag samen ergens naartoe moesten, konden Logan en oma weer eens gezellig samen spelen. Onder andere torens bouwen, vormpjes door gaatjes doen (driehoek, vierkant, rond), en kleuren zoals rood en geel en blauw zoeken :-)

Een heerlijke tijd rond de kesseboom en geniet van het vuuwek BOEM !
Logan wordt al een echte man: Rond 5 uur was het: mama buiten, eten? oma keuken, eten maken! Natuurlijk had hij mama uitgezwaaid toen ze met papa weg ging (buiten), maar rond 5 uur zoekt hij dan wel de dichtstbijzijnde vrouwspersoon op om eten voor hem te gaan maken, lol! Toen mama eindelijk thuis kwam was het weer helemaal goed: Ze maakte pannenkoeken!

Toen Logan op bedje lag moest oma meehelpen kniepertjes bakken. Vroeger maakte ik altijd het deeg, en dan draaide ik samen met de kids daar balletjes van (en ondertussen lekker snoepen van het deeg!), terwijl ex er met het ijzer dan kniepertjes van bakte.

Oma moest vanavond de balletjes draaien, terwijl mama (dochter) het kniepertjesijzer bediende. Ze had ons oude ijzer van haar vader gekregen, en mijn oeroude recept over geschreven..., gebaseerd op jarenlange ervaring. Maar hoe ze eraan kwam dat 250 gram 2 pakjes roomboter is????

Het deeg was dus vet genoeg, niet nodig om het ijzer nog in te vetten, lol! Toen poesje Monkey probeerde te snoepen van het deeg greep ik haar met m'n beide vette deeghanden vast om haar weg te gooien, en was Monkey gelijk wel een uur zoet met zichzelf te wassen: ze smaakte aan alle kanten naar roomboter!

Ondanks 2x zoveel boter als normaal was het resultaat wel erg lekker. Zowel het rauwe deeg (oma) als de gebakte koekjes (dochter). Ik kreeg een zakje versgebakken kniepertjes mee voor morgen naar school, want dochter maakt er binnenkort nog wel veel meer, en dan met zonder 2x teveel roomboter erin! :-D

4 opmerkingen:

  1. En nu maar hopen dat er geen katteharen in de knieperties zitten.:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan me voorstellen dat ze leker zijn. Met zoveel roomboter maak je zelfs str... lekker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahahaha, heb je dat wel eens geprobeerd dan??? Monkey vond zichzelf in elk geval heel lekker :-)

    BeantwoordenVerwijderen