vrijdag 30 december 2011

Kerstvakantie, wat is dat?

Vanochtend kwamen de kids lege dozen uit de schuur halen, en mijn steekkarretje. Daarna gingen ze samen winkels af voor laminaat e.d. Logan was vanochtend opgehaald door papa z'n schoonzusje, die hem met een brede grijns mee nam: Tis maar afwachten of ze hem wel weer terug geeft!

Ik heb al mijn kerstspullen alvast al opgeruimd. Morgenochtend (oudejaarsdag) ga ik op tijd naar dochter toe, logeren, samen met Ronja. Zij zou me helpen met mijn PowerPoint presentatie voor school (= 17 januari), dat gaan we nu oudejaarsdag maar doen als Logan in bedje ligt. Onderwijl staat voor schoonzoon dan op het program: alle muren leeghalen. Lol...

Natuurlijk vieren we wel oud-en-nieuw (in een al bijna leeg huis). Daar heb ik net boodschappen voor gedaan: toastjes met lekkere dingen voor erop, een zak oliebollen, een paar kaasjes, en lekker drinken voor ons alle 3. Slapen doe ik nieuwjaarsnacht op mijn nieuwe bank: dat is hun "oude". Zij krijgen tijdens de verhuis het bankstel van haar vader die nieuw gekocht heeft, en hun oude banken gaan dan naar mij (2-zits) en naar Flo (3-zits).

Vandaar dus ook dat ik alvast de kerstboom enz opgeruimd heb. Op de plek waar mijn "nieuwe" bank komt staat nu de groene stoel. Eeuwen geleden ergens langs de weg gekocht voor 25 gulden, maar nu is die echt versleten. Die gaat dan in de poezenkamer tot ie echt helemaal totaal af is.

Nieuwjaarsdag ga ik weer naar huis, om de dag erna dochter en kleinzoon op te pikken voor een leuk uitje, zodat schoonzoon dan alle ruimte heeft om zijn gereedschap enz in te pakken. Woensdag krijgen ze de sleutel van het nieuwe huis. Ik mag dan rond 12 uur komen kijken, terwijl Logan bij andere oma is. Als zij belt dat onze kleinzoon wakker is na zijn middagslaapje haal ik hem op, en gaat zij naar het nieuwe huis. Andere oma is veel technischer dan ik; tijdens het verhuizen kunnen ze haar er beter bij hebben dan mij ;-)

Logan slaapt woensdag ook 's nachts bij mij, en dat is voor het eerst. Hij heeft al vaker bij zijn tantes en bij andere oma een nacht gelogeerd, maar ik vond dat zelf eng... een hele nacht is anders dan overdag even een middagslaapje... Dochter vindt het nu toch echt es tijd worden, dus we gaan der voor! Heeft de rest van de familie (degenen die allemaal wel handig zijn) de handen vrij voor de verhuizing.

En wat slapen betreft lijkt kleinzoon echt op mij! Met kerst tegen 5 uur 's middags, nog voor het eten, begon hij al: Bedje toe? Lekker slapen? Ik heb nog nooit een kind meegemaakt dat uit zichzelf vraagt of het naar bed mag!

Sterker nog. Dochter had eens plannen, dus ze wilde hem op tijd uit bed halen. Ze deed de slaapkamerdeur wat eerder open dan normaal en een boze Logan zei: Dicht doen, lekker slapen! en trok het dekbed demonstratief weer tot aan z'n kin omhoog, lol. Dus donderdagochtend gaan we samen lekker uitslapen, en als ie wakker is mag ie dan ook nog wel even bij oma in het grote bed :-D

Instructies voor na het opstaan donderdagochtend heb ik nog niet gekregen, maar die mailt dochter me vast nog wel. In elk geval willen we woensdagmiddag of donderdag ook samen bij tante Siet langs gaan, want die heb ik al veel te lang niet meer gezien, en zij Logan al niet meer sinds van de zomer! Eerst druk met school, en dan heb ik eindelijk es 2 weken vakantie... pffff. 

2 opmerkingen:

  1. Druk, druk dus. Maar wel heeeel leuk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dochter waarschuwde: als ie te veel uitslaapt dan wil ie ´s middags niet slapen. Hhhmmm....

    BeantwoordenVerwijderen