woensdag 28 december 2011

Verhuisberichten :-D

Gister liep zoonlief te pronken met een map vol foto's enz van hun nieuwe huisje in Borne, waar ze 1 februari de sleutel van krijgen. Wel een beetje sneu voor dochter, die al jaren ingeschreven staat voor een bepaald type woning in een bepaalde wijk alhier. Ze heeft al een paar jaar de plattegrond van haar droomhuis, en dat heeft ze op papier al helemaal ingericht, compleet met kleurenschema's voor elk vertrek, lijstjes met wat er nieuw aangeschaft moet worden, enz.

Ze stond al een poosje nr 4 op de wachtlijst, toen nr 3, en pas weer nr 5. En vanmiddag werd ze gebeld: De mensen voor hun op de lijst reageerden niet of zeiden nee, en dus krijgen ze a.s. woensdag al de sleutel! Dat komt mooi op tijd, want kleinzoon bv zou daar op peuterspeelzaal gaan, niet in de buurt waar ze nu nog wonen. In de nieuwe buurt hebben ze ook al een tijdlang hun huisarts, enz. Alles is al een paar jaren gericht op daar, en nu is het dan eindelijk zover. Dit haalt dochter ook gelijk uit haar beetje depri-achtige winterslaap :-)

Het "nieuwe" huis is al leeg, en gezien de verhuurder ziet alles er ook keurig uit: alle muren netjes witgekalkt enz. Deze verhuurder let op alles wat nieuwe bewoners aangaat, zodat je ook zeker weet dat je in een nette straat/buurt terecht komt. Het mooie is: het is heel toevallig ook nog een hoekwoning, dus helemaal perfect. Op loopafstand van winkelcentrum en scholen, in dezelfde buurt waar schoonzoon als kind jaren lang woonde. Logan gaat straks naar dezelfde basisschool waar zijn papa vroeger op zat! Voor mij is het ietsje verder rijden, maar op zich valt dat ook wel mee.

Ze heeft al heel veel spullen ingepakt staan in een ongebruikte slaapkamer, zo graag wilde ze verhuizen. Wat er nu moet worden ingepakt is eigenlijk alleen wat ze allemaal dagelijks gebruiken. Natuurlijk is er meer dan genoeg te doen, en dat ook nog eens zo snel mogelijk, maar dat gaat vast weer lukken :-)

Tenslotte hebben we al ervaring opgedaan toen ze een dag voor hun trouwen de sleutel van het huidige huis kreeg, en toen verhuisde in de week tussen bruiloft en huwelijksreis in. Handig is dat ik volgende week nog vakantie heb van school, en aangezien ik niet echt goed ben in verven en technische dingen, kan ik eventueel wel (natuurlijk wel tegenstribbelend, hihihihi) op kleinzoon passen :-D

Woensdag 4 januari moeten ze nog iets ondertekenen en de sleutel krijgen. Ik mag dan om 12 uur langskomen om het nieuwe huis te bewonderen, en daarna krijg ik kleinzoon. Handig dat ik hier een bedje voor hem heb, plus een autostoeltje in m'n auto, enz. Lol, gister leek het of zoonlief al heel snel verhuist, en nu is zijn zusje nog eerder :-D

Het huis is al leeg, dus post die er binnen komt is al voor hun. Wil je een kaartje sturen bv, dan mag je mij mailen voor het adres ;-)

7 opmerkingen:

 1. :D:D:D

  ben helemaal in de zevende hemel kan het nog steeds niet bevatten :O

  echt super blij allemaal hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk begin van het nieuwe jaar (en aflsuiting van het oude ;-))!!! Gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt wel! Maar misschien zeiden andere mensen wel nee omdat het ze niet goed uitkomt, zo net na de feestdagen enz. Onze mazzel dan :-)

  Allebei m'n kinders straks in een nieuw huis, hoe verzin je zoiets, lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verhuizen in de winter is meer werk en minder makkelijk dan in de zomer. Maar voor jonge mensen die een droomhuis krijgen maakt dat helemaal niks uit. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met de nieuwe woning :-)
  Toppie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nou ik ben 1keer op 6 januari verhuisd en 1keer op 28 juli ik heb toch echt 10 keer liever januari!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nadeel kan zijn dat het regent, hard waait, of erger nog: dat er sneeuw ligt en/of glad is. Dat verhuist minder lekker dan in een hittegolf ;-)

  Droog weer is wel het mooiste, dan kun je ook even iets buiten laten staan en krijg je niet allemaal vieze natte modderschoenen binnen enz.

  BeantwoordenVerwijderen