zondag 4 december 2011

Pakjesmiddag

Grote Makka Pakka
Wij hadden dit jaar pakjesmiddag, omdat het voor Logan 's avonds nog veel te laat wordt, hij slaapt altijd al om 7 uur. Zoon + verloofde kwamen ook, evenals andere oma met tante Nynke. Dochter had stoelen rondom een leeg vloerkleed gezet, dus in het midden ruimte genoeg voor alle kadootjes!

kleine knuffels en een boekje vol muziekjes
Voor het uitpakken had ze een spel gemaakt: je moest gooien met dobbelstenen, elk van ons had een nummer. Dan pakte je een briefje met opdracht, dat bestemd was voor degene wiens nummer je gegooid had. De opdrachten waren dingen die je doen moest, of raden. Zoonlief bv moest 10 pepernoten in 1x in zijn mond doen en opeten, nou dat lukte hem prima. Lukte de opdracht dan mocht degene die je gegooid had een kadootje pakken. Kleinzoon had 2 nummers, want voor hem waren er veel meer kadootjes ;-)

Broer en Zus 
De grote mensen hadden allemaal een lootje getrokken via lootjestrekken.nl en tegen het einde had iedereen wel geraden door wie hij/zij getrokken was. Ik had schoonzoon getrokken, die graag een PS3 spel wilde. Helaas is het bol.com niet op tijd gelukt dat te bezorgen, zodat ik voor hem snel een gedicht had gemaakt, met daarbij een Sinterklaas spelletjesboek om mee te spelen tot zijn spel a.s. woensdag eindelijk binnen is.

Soms is speelgoed uitpakken nog een hele klus voor 2 volwassenen!
Mijn lootje was getrokken door schoonzoon z'n zusje, en ik ben heel erg blij met mijn kadootjes! Allereerst een nieuwe schoudertas, echt een mooie leuke, daarbij een nieuwe agenda voor volgend jaar en een 1-persoons (20 cm) wok-pan :-D

Elk beestje en wagonnetje zit apart met tie-wraps en ijzerdraad vast :S
Logan werd natuurlijk verreweg het meeste verwend: die had niet meegedaan met lootjes trekken, maar kreeg gewoon pakjes van iedereen. O.a. een schommel die je tussen een deurkozijn kunt klemmen, voor binnen dus. Een "echte" werkbank met gereedschap van Bosch, allerlei megablocks pakketten, o.a. een trein met rails en wagonnetjes met dieren erin, een houten puzzel, een trommel.

Ome Rick ("oma hik") nog steeds in gevecht met een megablocks trein
Er was ook een lijstje met opdrachten voor degene die als 1e alle kadootjes binnen  had, als 2e, enz. De 4e die door de kado's heen was moest kleinzoon verschonen en het is ons gelukt: dat werd ome Rick!


Het ging hem nog best goed af, voor een eerste keer, hihihi. Natuurlijk stond z'n zus naast hem om aanwijzingen te geven, en had hij het geluk dat de luier "alleen maar" nat was :-D

Alle nieuwe knuffels moesten in de grote lege doos
Van mij kreeg Logan knuffels en een plastic boek met allerlei muziekjes en lampjes erin, alles van zijn favoriete tv-serie In the Night Garden. De grote Makka Pakka voor in bed had ik besteld in Engeland, de rest is vorige week opgestuurd door een vriendin vanuit Schotland, want hier was er amper iets van te vinden, en zeker geen knuffels.

En toen ging Logan er zelf ook in
Hij was er helemaal blij mee, toen de 3 kleine knuffels werden uitgepakt stond ie te dansen van plezier. Van papa en mama kreeg hij o.a. een koffertje, waar ze mooi in mee kunnen als hij ergens naartoe gaat.

Helemaal moe van een hele middag kadootjes uitpakken
Onder het uitpakken werd er flink gesnoept uit een grote bak vol strooigoed, nu en dan hebben we die voor Logan maar even weg gezet. Gelukkig maar dat het niet elke dag Sinterklaas is ;-)

Maar van de winter heeft hij eerst genoeg om mee te spelen :-)
Even na 6 uur gingen we allemaal weer naar huis, en kleinzoon op bed. Veel eerder dan normaal zelfs, want die was helemaal bek-af. Of er veel van het potje Olvarit in is gegaan betwijfel ik, want hij zat al tot het randje toe vol met pepernoten :-D

3 opmerkingen:

 1. Het was zeker een heel geslaagde dag :) Iedereen is blij met zijn kadootjes.

  Papa en mama hebben net alles op plek. Alle nieuwe speelgoed heeft een plekje gekregen en wat oude "troep" word verdeelt onder de oma's ;)

  Logan heeft zijn olvarit helemaal opgegete :O Tja het blijft Logan he....

  Hij ligt nu heerlijk te slapen met Pakka en morgen kan hij eens rustig kijken wat ie allemaal gekregen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Char, je bent niet meer Anoniem!

  Dat vele eten heeft ie vast van zijn "oma hik" (lol). En slapen van deze oma :-D

  Als mijn hele huis straks weer vol speelgoed staat, krijg ik er dan ook een baby bij geleverd om ermee te spelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebben jullie met z'n allen een heerlijk middagje gehad. Leuk spel ook. Dat maakt het uitpakken toch stukken gezelliger :-)
  Wat ligt Logan er tevreden bij in "zijn" doos LOL.

  BeantwoordenVerwijderen