vrijdag 23 maart 2012

Blote voetjes weer

Kijk mama, dit is een krokodil!
Toen ze hier vanmiddag kwamen wilde oma gelijk bij de voordeur al zijn nieuwe sandalen bewonderen. Maar nee, het enige wat ie, nogal boos, daarop zei was: Peelgoed! Kennelijk vindt ie dat oma wel heel erg mooi peelgoed heeft :-)

Peelgoed op m'n terras (en die voorliefde voor blote voetjes heeft ie niet van een vreemde...)
Het duurde dan ook niet lang of er lag overal wel iets, en hierboven was de kist nog niet eens leeg. Oma bleek ook een doos stoepkrijt te hebben, en wat dom van oma om te denken dat je eerst 1 krijtje helemaal op maakt... Nee alle 12 moesten even worden uitgeprobeerd. Ik heb nu een lekker kleurrijk terras dus (en ik mis er nog eentje, misschien ligt die in de vijver?):-)

Lief! 2,5 mensen op 1 stoeltje :-)
Terwijl wij heerlijk in het zonnetje zaten druk bezig waren op de dreumes te passen, was schoonzoon hard aan het werk. Mijn vijverfonteintje fonteinde niet zo hard meer, en uit de slang waar het filter aan moet kwam al een tijd geen water meer, en dat moet dus wel. Hij heeft de slang ontstopt, en de pomp uit de vijver gevist en helemaal schoon gemaakt, van buiten en daarna van binnen.

Blote voetjes zijn veel lekkerder dan nieuwe sandalen!
De pomp staat onder water op een stoeptegel vast met 2 grote schroeven. Helaas, toen ie de schone pomp weer terug zette, ging er iets mis: die stoeptegel ligt nu helemaal op de bodem in de diepte. Hij kon niet verder als die tegel er niet uit gevist werd. Maar... hij ging zelf echt die vieze koude vijver niet in, en dochter ook niet, wegens bacteriën en iets met zwanger of zo (smoesjes!). Dus vonden ze het de beste oplossing als ik mijn badpak aan ging doen, en dan in de vijver (1.50 meter diep!) om die stoeptegel eruit te vissen. Ammehoela!Gelukkig heb ik een flinke stapel overbodige tegels staan. Ik gaf schoonzoon de boormachine en een paar grote schroeven: maak maar een nieuwe. Dochter probeerde nog met: Ja maar, dan ligt er dus wel een stoeptegel op de bodem van je vijver he... So what?


Het fonteintje is nu weer een prachtig bolletje, zoals ik hem het mooist vind, en uit de slang komt nu weer water. Binnenkort het filter schoonmaken, dan kan ik die ook weer aansluiten. Maar er is nu alweer flink stroming met fonteintje + de slang waar water uitstroomt, de vijver in :-)

Schoonzoon tegen dochter: Hoe vaak moet ik nog vijvers van anderen onderhouden voor ik er zelf eentje mag?

1 opmerking:

  1. Heerlijk hè, dat mooie weer. En wat ziet Logan er stoer uit met z'n petje (en natuurlijk die blote voeten)
    Fijn dat de vijver ook weer helemaal klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen