zondag 1 april 2012

De paden op, de lanen in...

Vanmiddag was vlakbij huis een markt: Angelslo in Beweging. Daar stonden achter kraampjes diverse verenigingen zich te presenteren, vooral op het gebied van... bewegen. Sport dus. Maar ook een knutselclub, en een drumband. Die zanger waar iedereen mee op de foto wou was vast Bouke, want de andere plaatselijke beroemdheid, Jannes, was gisteravond nog bij schoondochter (foto van hen samen op FB).

Na urenlang boekhouden leren, o.a. de proeftoets voor het examen op de 11e (is te doen in 100 minuten) was ik wel even toe aan een frisse neus. Samen met Ronja die kant maar es op gelopen dus. En vanaf nu gaat er nog veel meer gelopen worden!

Ik had in de aankondiging al gezien dat Wandelvereniging Bargermarke er ook zou staan. Wandelen doe ik graag, en heel vroeger was ik ook lid van zo'n vereniging, in Beverwijk. Helaas heb ik geen foto's daarvan (blauw rokje, wit/blauwe bloes, en blauwe stropdas om: ik zie het nog zo voor me!). Wel flink wat medailles. Net zoals ik ook een koektrommel vol medailles van wijlen m'n vader heb, en een stel wandelboekjes waarin opgetekend (en afgestempeld) welke tochten hij allemaal liep. Het wandelen zit ons kennelijk in de genen, want Logan doet ook niets liever dan eindje lopen ;-)

Met Bargermarke heb ik al een paar keer een tocht gelopen, beschreven op mijn verdwenen web-log blog. Dat was voornamelijk 's winters, ze organiseren dan het midwinter kwartet: 4 weekenden een winterse wandeltocht, met bij terugkomst een kom lekkere erwtensoep. Ik ging er dan naartoe (het verenigingsgebouwtje is vlakbij tante Siet) en schreef me ter plekke voor een tocht in.

Ik ben vandaag maar gelijk officieel lid geworden, want ze doen veel meer dan die tochten hier in de omgeving! Er worden ook tochten gewandeld in andere delen van het land, georganiseerd door andere wandelverenigingen. Vanuit het clubhuis gaan we daar dan samen met busjes naartoe, meestal op zaterdag: om 10 uur vertrekken en om 4 uur weer thuis. En dat kan nu ik niet meer in het weekend werk :-)

Zal wel ff wennen zijn, Aragog lid van een vereniging, normaal ben ik helemaal niet zo'n verenigingstype, lol.

Voor 25 euro ben ik een jaar lang lid. Daarvoor krijg ik 2x per jaar het clubblad, en 6x per jaar het blad van KNBLO (de landelijke wandelorganisatie). En een pasje dat ik lid ben. Want: als lid betaal je geen inschrijfgeld voor tochten! Dat is toch al nooit veel, slechts een paar euro inclusief de snert bij terugkomst.

Ook inbegrepen is gratis vervoer per busjes naar tochten elders, en in bruikleen een poloshirt + trainingsjack van de vereniging. Want als we elders lopen, dan ook allemaal hetzelfde gekleed. Spijkerbroek, of in de zomer een witte korte dan wel lange broek, en daarbij dan het donkerblauw met lichtblauwe outfitje van de club.

Als het hier in de buurt is mag Ronja mee, in een busje naar elders wisten ze nog niet, maar ik kan haar eventueel ook wel in een tas stoppen voor onderweg, lol.

De eerstvolgende tocht is al op 7 april, naar Assen. Ik weet nog niet of ik dan mee ga, want de 11e heb ik 2 examens. Gaat het me lukken met leren, dan geef ik me daar zeker voor op.

Afstanden zijn, 5 km, 10, 20, 30 en 40. Ik ga eerst maar es beginnen met de 5 km, om er weer in te komen. Er zijn een paar leden die altijd de 5 km doen, dus dat komt mooi uit. Een paar jaar geleden liep ik dan altijd de 10 km, maar ik heb geen idee of ik dat nu nog gemakkelijk doe... Ik loop wel veel met Ronja, maar ik heb dan echt geen idee van afstanden.

Dit is vast wel goed voor mij, weer eens iets aan m'n conditie doen (welke conditie?)

1 opmerking:

  1. wat een gaaf plan. Lekker lopen met elkaar. Zou ik ook eens moeten doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen