zaterdag 26 mei 2012

8e Harm Boersma's Rododendrontocht

Om 10 uur vanochtend stapten we met circa 20 leden van wv Bargermarke in de 2 gehuurde busjes, op naar Lettele, Overijssel. Vlakbij (12 km) Holten, waar dochter, kleinzoon en ik vorig jaar juni een weekje op vakantie waren. De reis op zich is altijd al leuk :-)


Rond half 12 kwamen we aan bij het startpunt. De meesten liepen de 10 en de 15 km, 3 dames (waaronder ik) de 5 km. Dan kun je lekker rustig aan doen, want je moet toch wachten tot iedereen weer terug is voor we allemaal samen weer naar huis kunnen gaan. Dus terwijl de rest gelijk ging lopen, namen wij na het inschrijven eerst nog lekker een kop koffie op het terras :-)Ik loop voorlopig nog even 5 km, omdat ik al weken wat last heb van m'n linkerknie. Dat wordt al flink beter, maar toch... Liever nu rustig aan dan straks nog erger.

Ook heb ik tegen het eind van de 5 km nog steeds wat last van m'n achillespees (ook links). Die heb ik vorig jaar geblesseerd met steppen. Het is al wel heel veel beter, in het begin deed die al zeer als ik even met Ronja een blokje om liep, nu dus pas na 5 km. Maar beter nu rustig aan opbouwen, en als ik het over een poosje echt vertrouw wil ik zeker de 10 km gaan doen!

Mijn beide wandelgenotes van vandaag


De tocht vandaag was prachtig mooi! Allemaal bos en natuur, en de paden waren prima begaanbaar. En het hele bos stond vol met bloeiende rododendrons. Ooit daar geplant door een rijke meneer die dat gebied kocht voor de konijnenjacht. Die struiken moesten de konijnen beschutting bieden, zodat hij er dan lekker veel had om neer te knallen :-(Die jager is opgevolgd door... roofvogels. We zagen er eentje tamelijk dichtbij op een hek zitten, en eentje hing doodstil heel hoog in de lucht. Jammer dat ik niet weet welke het waren, iets van buizerd of zo, denk ik.


We troffen het ook geweldig met het weer. Heerlijke temperatuur om te wandelen, vooral met het briesje wind dat net genoeg was om het niet te warm te maken. Een heel andere tocht dan die vorige maand in Reutum, toen was het weer niet zo goed, hoewel het gelukkig wel droog was.

Maar vooral de route was vandaag veel en veel mooier. In Reutum liep je met de 5 km een vierkantje, grotendeels over verharde weg, en vooral langs weiland. Toen heb ik geen foto's gemaakt, omdat er gewoon niets echt moois te zien was. Vandaag moest ik een selectie maken omdat ik heel erg veel foto's gemaakt heb :-)


Terug bij de startplaats heb ik ons eerst afgemeld en toen zijn we weer op het terrasje neergestreken, met een lekker koud flesje cola. Daarna nog maar een ijsje (ik een Split), omdat het aardig lang duurde voor de rest terug was. Vooral de 10 km scheen erg zwaar te zijn geweest vandaag, lol.

Jaaaa, op speciaal verzoek (van AnneRie) eindelijk es een foto van mij ;-)
Ieder heeft een eigen wandelboekje, dat bewaard wordt door de club. Bij het begin van de tocht wordt het hele pakket afgegeven en als iedereen terug is krijg de leider het weer. Als je elders een tocht gaat lopen, buiten de club om, krijg je het zelf mee. En als het helemaal vol is krijg je je boekje ook, om te bewaren. Van elke tocht komt daar een stempel in, de afstand die je liep, en een toepasselijk leuk plaatje. 
Leuk vogelhuisje, het opschrift: Bier HutJe mag ook aangeven of je een medaille wilt, en natuurlijk wil ik die! Helaas... toen de penningmeester de medailles ging halen was er nog maar eentje. Ze hadden voor de rest wel buttons, maar die waren natuurlijk lang niet zo mooi. Uiteindelijk heb ik die ene medaille gekregen, vooral vanwege dochterlief (om te pesten). Want die zei laatst: Als jij er niet meer bent zitten wij met die troep, hahahaha :-P 


Prachtige rode beuk + vlag van de wandelbond: ons uitzicht op het terrasje
Toen iedereen weer terug was en ook iets kouds had gedronken, gingen we de busjes weer in. Die stonden een eind verderop geparkeerd, en niemand had meer zin om dat hele eind nog te lopen (hoezo wandelclub???) dus de beide chauffeurs (mede-leden) moesten ze maar gaan halen (busje komt zo). 
Om half 6 waren we weer thuis. Heb echt een heerlijk dagje gehad en mijn gezicht gloeit nu, misschien iets bruiner geworden?

2 opmerkingen:

  1. Klinkt als een heerlijk dagje :)
    mooi dat je hier zo enthousiast over bent

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig, die rododendrons. Leuk als je zo kunt lopen door dat mooie land.

    BeantwoordenVerwijderen