donderdag 24 mei 2012

Boerderij en Babytje

Het dak ligt er hier alweer half af :-)

Van dochter, die erg vergeetachtig is wegens zwanger, kreeg ik eindelijk een paar foto's van de boerderij die Logan van mij kreeg voor zijn verjaardag. Er zitten heel erg veel onderdelen bij. Een boer, kruiwagen, emmer en houten kratten (voor de groente), en gereedschap, allerlei dieren (alles van hout), hekjes als omheining maar ook alles om een springparcours voor het paard te maken. Het erg kleine spul bewaart mama in een doos en mag hij, tot ie wat groter is, alleen mee spelen als zij er bij is ;-)

De bedoeling was dat de boerderij in zijn nieuwe slaapkamer kwam, en dat gebeurde ook, eventjes... Logan wilde constant naar boven om ermee te spelen, zodat ie nu toch maar beneden staat, lol. Dochter had er genoeg van om steeds boven te moeten zitten.


Op de voorgrond de akkers met gewassen, die er ook uit kunnen, en dan bv aan de dieren gevoerd.
Dinsdag is dochter weer voor controle naar het ziekenhuis geweest. Ze is steeds extreem moe, heeft totaal geen energie en wil alleen maar slapen. Het verven van Babytje's kamertje schiet zo ook niet erg op...

Ze heeft staalpillen gekregen, haar ijzer zat net op het randje. Vervelender is de lage bloeddruk: 60/40. Ja, dat is extreem laag! En niets aan te doen ook. Ze moest 4x in een vinger geprikt worden voor daar een druppeltje bloed uit geperst kon worden...

Hoewel ze nu al dikker en zwaarder is dan bij Logan op het einde (met hetzelfde startgewicht), was ze in 3 weken weer amper een pond aangekomen. Ze is nu 30 weken zwanger, en Babytje werd, kwa grootte, geschat op 26 a 27 weken. Weer hetzelfde verhaal dus :-(

4 Juni zou ze een extra echo krijgen, die is nu vervroegd naar volgende week donderdag ochtend. 's Middags moet ze dan weer komen voor de uitslag, maar dan is schoonzoon alweer aan het werk. Gelukkig pas om kwart voor 3, zodat ik na de 2 examens die dag (de laatste is klaar om uiterlijk 2 uur) snel naar huis fiets en dan met haar mee ga.

Alles is verder goed hoor, Babytje is zelfs veel beweeglijker dan Logan toen, en haar hartslag is ook prima. En die lage bloeddruk is meer lastig dan gevaarlijk. Misschien krijgt ze wel gewoon altijd kleine baby's, zelf woog ze ook amper 5 pond, met 1 week overtijd.

Ze ziet er wel heel erg tegenop als het kindje weer in het ziekenhuis blijven moet na de bevalling wegens te klein. Vooral vanwege Logan. Maar dat wordt opgelost: die komt dan gewoon gezellig 10 dagen bij oma logeren, en dan neem ik hem elke dag wel een paar uurtjes mee naar zijn mama en zusje toe ;-)

12 opmerkingen:

 1. Toch best wel heftig, alles bij elkaar.
  Gelukkig is babyjte erg beweeglijk en hartslag goed. Afwachten maar....

  Gave boerderij. Kan me voorstellen dat Logan daar steeds mee wil spelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep... vandaar dus dat ik zo snel mogelijk na het laatste examen op vakantie ga, om hier standby te zijn tijdens haar laatste weken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die plek heb je vast nog nooit van gehoord :-P Ik ga heerlijk in m'n eentje een volle week naar Aduarderzijl :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de buurt van Groningen toch? Komen wij ook gewoon ff kijken. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig! Hebben jullie wel satnav dan? hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht, ik kom hier weer eens buurten.

  Ik zie dat het al aardig snel gaat met de kleine :)

  Hier druk, druk, druk :( :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk heb je het wel lekker druk? Met werken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie maanden betaald werk gehad maar dat was fysiek te zwaar. Nu weer hard aan het werk met andere dingen. Enne, nog een ander dingetje :)

   Verwijderen
  2. Oei, ik ben benieuwd! er staat een smiley achter dus het moet wel leuk zijn :-)

   Verwijderen