zondag 17 juni 2012

Babytje's Kamertje


Het kamertje voor Babytje is nu helemaal klaar, en alle kleertjes liggen gewassen in de kast. Dochter heeft zich ook op deze kamer weer helemaal uitgeleefd, hij is schitterend geworden. Haar schoonmoeder heeft wat geholpen met het verfwerk, zoals bv houtverf op de plinten, waar ze zelf niet mee werken mag, maar het ontwerp was weer helemaal haar eigen idee.


De witte schommelstoel heeft ze bij mij opgehaald: daar zat ik bijna 25 jaar geleden zelf in als ik haar zat te voeden, een heel leuk idee dat ze die nu voor Babytje gebruiken gaat. Hij hoefde alleen schoongemaakt te worden omdat ie al jaren in de schuur stond, de witte verf zat er nog mooi strak en onbeschadigd op. Het kussentje moet een nieuw overtrekje, maar dat gaat een schoonzusje voor haar maken.


Alle muren zijn heel zacht roze, behalve 1 grote wand, die vrijwel helemaal bedekt is met grote gekleurde blokken. Dat was heel strak afplakken, en werken met 8 verschillende verfrollertjes. Want om voor elk vlak je roller weer uit te spoelen, met gevaar dat rood door geel komt, of oranje door blauw, dat is geen doen ;-)

Knetterkussentje (met roze olifant) heb ik gemaakt
Sinds het plankje ooit eens bijna op Logan viel hangt die nu niet meer boven de commode. Babytje kan straks heerlijk naar buiten kijken als ze verschoond wordt, want het heel lange smalle raam zit precies boven het aankleedkussen.

Het rode bijtliefje is een creatie van mij
Op diverse vlakken zitten haakjes, waarvan het de bedoeling is om er geregeld weer andere dingetjes aan te hangen, zodat Babytje een gezellige kijkmuur heeft boven haar bedje. Dochter vroeg aan alle familie iets kleins te geven, zodat we allemaal op die muur aanwezig zijn :-)

Mooi is ook de langwerpige hanger, waarop een heel erg lief welkomstgedichtje staat voor haar, van iedereen die van haar houdt: die kreeg ze alvast van andere oma.

Met andere oma het ontwerp bekijken
En dan aan het werk met heel veel blikken verf en rollertjes :-)

2 opmerkingen: