maandag 16 juli 2012

Smoothie van de dag

Jullie zijn vandaag aan de beurt!

De laatste tijd heb ik er weer een verslaving bij, maar wel een heel gezonde: smoothies! In de winkels kijk ik steeds welk fruit en/of groente er lekker goedkoop is, want ik kan alles gebruiken, ook als er een plekje op zit, als het maar vers is. En in deze tijd van het jaar is er keuze zat.

Alles past niet eens in de blender, maar het restant komt op brood of bij het avondeten wel op ;-)

Ik maak steeds een grote kan vol, genoeg voor 2 a 3 dagen. Heerlijk koud uit de koelkast, ook als zelfgemaakt drinkontbijt. Veel goedkoper en gezonder dan drinkontbijt uit de supermarkt, en het smaakt elke keer weer anders.

Dringen wie er voor het raampje mag, met onderin een beker koud water om het mooi vloeibaar te houden

Zo had de vorige een sterke banaan smaak, die was zoet. Het is grappig om uit te vinden welke smaken de baas zijn. Deze smaakt het meest naar komkommer, met een vleugje paprika. Zalig met wat peper en zout dus, lekker pittig. Terwijl er toch ook 2 mandarijnen, een appel en een perzik in zitten, en maar een halve paprika en de halve komkommer!


Eén minuutje blenderen en dan is dit er van over

Dochterlief heeft een prachtig boek met smoothie-recepten, voor alle gelegenheden. Ik heb dat helaas niet, maar blader het wel eens door als ik bij haar ben. Een boek heb ik toch niet nodig, want ik gebruik datgene wat ik in huis heb, en gooi dat dan allemaal door mekaar, met steeds weer een verrassing hoe dat uitpakt. En lekker is het altijd wel :-D

Een glas vol gezondheid :-D

Ziezo, voor vandaag heb ik weer een flinke stoot vitamientjes en vezels binnen, en er staat plenty in de koelkast voor de komende 2 ontbijtjes, elke ochtend een longdrinkglas vol :-)

3 opmerkingen:

 1. Krijg er trek van, wat ziet het er heerlijk gezond uit ! Veel smoothies gedronken tijdens mijn herstel na mijn kaakoperaties, ik haalde veel recepten van internet af, zitten hele verrassende tussen ! Ik heb genoten van je prachtige foto's hieronder, je oude poppenhuis weer in ere hersteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal ook eens kijken naar online recepten, maar wat ik zie in Chars boek zit er dan meestal net een ingrediënt in dat het weer duur maakt, en ik maak alleen budget-smoothies ;-)

  Het poppenhuis was een enorm succes, hij heeft er de hele middag mee gespeeld, wou eerst niet terug naar mama toen het 5 uur was, en daarna alleen als het poppenhuis ook mee mocht, lol. Die komt vast gauw weer spelen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een lekkere verslaving dit keer :)

  BeantwoordenVerwijderen