donderdag 9 augustus 2012

Automonteurtje in de dop

Ik weet al waar de toeter zit :-)
Dochterlief kwam vandaag voor het eerst met nu 2 kindjes naar mij toe. Met de bus! Een hele onderneming, maar het ging super. Logan bleef onderweg keurig zitten, terwijl zij naast de kinderwagen stond. Daarna was het nog 10 minuutjes lopen door het bos, wat ook helemaal goed ging :-)

even schakelen...
Ik moest vanmorgen even bij mijn lieve ex-buuf Denise zijn. Die is verhuisd van pal naast mij naar aan de straat (ipv aan een looppad). Aan de straat is het posh gedeelte van ons buurtje: daar zitten ze, als het weer het toelaat, allemaal gezellig buiten, voor hun huis. Goed voor de sociale contacten ;-)

Omdat ik van daar uit dochter ook aan kon zien komen, zei ik ja toen ze me koffie aanbood. Met de koffie kwam er ook een schaal lekkere koeken op tafel (Denise is Duitse, hihi). Heerlijk in het ochtendzonnetje zittend zagen we inderdaad de optocht al van verre aankomen: dochter achter de kinderwagen met baby Jade erin, en Logan keurig er naast.


Dochter kwam er ook gezellig bij zitten. En buurvrouw Femmie die "toevallig" net buiten moest vegen, en toen de kinderwagen zag staan... En buurvrouw Renate met kleine Maaike van net 1 (waar Jade een vracht mini kleertjes van kreeg). Omdat Mia van schuin tegenover ons allemaal zag zitten vanuit haar keukenraam kwam zij er ook gezellig bij. En Mia's grote dochter... Binnen no-time was het dus ineens een heel gezellig koffiekransje daar buiten in de zon. Zo gaat dat hier in de straat, en mede daarom woon ik hier ook zo graag :-D

kan dit er ook uit?
Jade had honger, dus dochterlief ging met haar even naar huis toe. Ja hoor, Logan kan hier wel blijven, wij letten wel op hem. Autogek als hij is, mocht hij in buuf Denise haar auto zitten. Ze wees hem waar de claxon zit, dat vond ie geweldig! Ik waarschuwde wel: van zijn mama mag dat niet, want de boete voor zonder reden toeteren is iets van 300 euro. Maar ja, zijn mama was er even niet, lol...

Gek op knopjes :-)

Na een tijdje kwam Logan naar ons toe met een oplader met snoer: Denise, een onderdeel. Wij allemaal lachen: die wordt later vast automonteur. Toen hij iets later aan kwam zetten met de auto-aansteker: Nog een onderdeel! vroeg buuf me of zijn mama wel goed verzekerd is... Die oplader wou hij toen wel weer mee, want die moest ie even terugplaatsen...

Bij Denise op schoot mag de motor aan!
Verder moest ie natuurlijk ook geregeld, tussen het claxoneren door, even schakelen. Denise ging bij hem zittten, en zette de motor aan, en dat was natuurlijk helemaal prachtig! Toen ze daar genoeg van had en weer aan de koffietafel kwam zitten, kwam Logan haar vragen om de sleutel. Auto moet lopen! Maar dat deden we toch maar even niet... ;-)

Daar gaan we!
Toen zijn mama weer terug kwam met Jade, maakte ze gelijk een einde aan de pret: toeteren wil ik niet hebben. Dat mag hij heus wel, maar dus alleen als zijn mama er niet bij is ;-)


Logan had geen tijd om te zwaaien: hij had het veel te druk met sturen !
Na het gezellige koffiekransje gingen we naar mijn huis broodje eten. En toen was het tijd voor het middagslaapje. Wat prima lukte, voor het eerst hier in een Grote Bed. Jade middagslaapte (middagsliep?) niet in het gisteren verplaatste ledikantje: zij heeft al die tijd op mijn arm geslapen, en dat vonden wij allebei veel gezelliger :-)

Na het middagslaapje waren er wafels met verse aardbeitjes. En toen een boswandeling (Ronja ook rennen!), en natuurlijk moesten we ook nog langs de eendjes in de grote vijver. En gelukkig vond oma, na samen heeeel erg lang zoeken, toch nog een (1) wilde framboosje, waar Logan zo dol op is. De wilde frambozentijd is nu toch echt wel voorbij, maar ik zag al dat de bramen nu bijna rijp zijn, en die vindt hij vast wel net zo lekker. Wat is er nu leuker dan zomaar iets lekkers vinden in het bos!

Kortom: we hadden samen een heerlijk dagje hier, en het kan niet op: Maandag komen ze al weer :-D

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig leuke dag voor allemaal :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was het zeker! Ik vond het pure ontspanning, en Char vond dat ze een drukke dag heeft gehad, lol. Terug hoefden ze niet met de bus, toen kwam schoonzoon ze met de auto ophalen.

    BeantwoordenVerwijderen