woensdag 26 september 2012

Sherlock Holmes

Natuurlijk ken ik de verhalen van Sherlock Holmes, bijna te goed zelfs, en ze zijn erg oubollig, en daardoor ook al lang niet leuk meer. Niet zo gek, want Sir Arthur Conan Doyle schreef ze heel lang geleden, het eerste verhaal kwam uit in 1887!

Een paar weken geleden was ik wat aan het zappen, en kwam ik Sherlock Holmes tegen, gewoon bij de KRO op Ned. 1, op woensdagavond. Maar dezelfde afleveringen zijn ook te zien bij 13th Street, mocht je die van de KRO eens gemist hebben.

En ze zijn geweldig! Dezelfde oude verhalen maar dan door de BBC in een helemaal nieuw en zeer modern jasje gegoten.

Zo gebruiken ze nu ook mobiele telefoons, laptops enz. En, helemaal politiek correct natuurlijk: Sherlock is gestopt met (pijp) roken, lol!

Ik ben dus fan, en kijk zelfs met plezier dezelfde aflevering 2x in één week. Ook al ken ik de verhalen nog van heel vroeger.

Nu houdt Dr Watson ook een blog bij, in de afleveringen op tv. En tot mijn grote verbazing kwam ik dat blog vandaag tegen op internet! Lees bijvoorbeeld deze blog entry maar es, lachen! En dan vooral niet vergeten om de hele rij reacties eronder te lezen!

En er zijn nog veel meer websites waar je dingen kunt volgen die in deze nieuwe series voorkomen. Vanavond om half 10 weer lekker kijken dus :-D

5 opmerkingen:

  1. Ik vind deze serie geweldig. Er zijn nu 2 series met elk 3 afleveringen gemaakt en ik kan niet wachten op meer. De acteur die Watson speelt is trouwens ook Bilbo Ballings in the Hobbit zag ik laatst. Kan ik ook niet op wachten. Tnx voor de blog, had ik nog niet gevonden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En gisteravond laat zag ik hem op de BBC spelen in de komische film Confetti (2006). Hij heet overigens Martin Freeman: http://www.imdb.com/name/nm0293509/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er komt zeker en vast een 3e serie, yay! http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2087402/Sherlock-Holmes-WILL-return-series-year-BBC-confirms.html

    BeantwoordenVerwijderen