zondag 9 september 2012

Stokjes


Gisteren heb ik mezelf in Hattem een leuke wandelgadget cadeau gedaan: stokjes!  Waarvoor gebruiken jullie die? wordt bij elke tocht wel eens gevraagd. Als je wandelt dan bungelen je handen meestal naar beneden, wandel je lang dan bungelen ze dus ook lang. En dan krijg je worstenvingertjes, vanwege het steeds naar beneden hangen. Als je met een groepje loopt is er altijd één persoon die de routebeschrijving in de hand heeft, die hand heeft dan geen "last" maar alle andere handen wel ;-)

Die stokjes kun je aan je pols laten bungelen, je speelt er wat mee onder het lopen, en/of je houdt ze nu en dan een poosje  in je hand vast. En dat voorkomt dus dat je dikke vingers krijgt. Dat is niet gevaarlijk of zo, maar kan wel een beetje vervelend voelen, op de lange duur. Vandaar dus die stokjes :-)


Ik dacht er al een tijdje aan om ze zelf eens te maken, want dat is heel simpel natuurlijk. Alleen heb ik geen rondhout dat dik genoeg is, mijn rondhout is allemaal voor de mini. Deze stokjes zijn 2 cm doorsnee, en 11 cm lang. Iets langer of dikker mag ook gerust, het gaat erom dat je iets in je handen hebt onder het lopen. Gaatje erin, en daar dan een touwtje door (nog mooier is natuurlijk een leren veter), zo lang dat als je ze loslaat ze net onder je hand blijven bungelen. Maar ja, dan zou ik dus wel eerst rondhout moeten kopen, en dat gaat vast per meter.

Deze waren 1 euro per stuk, dus een uitgave die best te overzien is, want ze gaan wel jaren mee :-D

4 opmerkingen:

  1. Ik ga ook zoiets zoeken/maken. Gisteren weer een heel eind gelopen en dan worden je handen dik. In de schouderbanden van de rugzak haken helpt, maar dit lijkt me nog handiger. Leuke tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yup, en je kunt ze ook los laten bungelen als je even iets wilt pakken, wegens het touwtje. 1 euro per stuk bij elke wandeltocht, als je wilt kan ik ze volgende keer wel voor je kopen. En anders staan de maten wel in m'n blogje hierboven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen