zaterdag 27 oktober 2012

Lootjes Trekken

Alweer even geleden kreeg dochterlief bericht uit Spanje dat Sinterklaas ons dit jaar komt bezoeken op zaterdag 1 december. En is zij toen gelijk weer begonnen alles te organiseren, via Lootjestrekken.nl. Daar uploadt elke volwassene dan zijn/haar verlanglijstje, en via die site krijgt iedereen random een lootje van een ander toegewezen, om een mooi cadeau voor te kopen. 
Als je vragen hebt aan degene die je hebt getrokken dan kun je ze via de website stellen, zodat je anoniem blijft. Voor iedereen, behalve voor dochterlief... Want die heeft inmiddels alweer, door erg goed te luisteren naar kleine versprekingen, aardig in beeld wie wie getrokken heeft, tsss.

De grote mensen trekken lootjes, de kindertjes natuurlijk niet. Daar koopt iedereen wel een pakje voor, zodat zij straks natuurlijk veel meer krijgen dan wij (niet eerlijk). 

Logan is er al weken heel druk mee, sinds de gidsen van de grote speelgoedwinkels binnen stroomden. Ook bij oma ligt er een stapeltje, het is zijn lievelingsliteratuur nu. Toen ze gisteren hier waren had ik er dan ook geen kind aan, alles werd weer doorgespit. En hij weet inmiddels precies in welk boek op welke pagina dingen staan die Logan leuk vindt ;-)

Hun koelkast hangt vol met A-4tjes, volgeplakt met uitgeknipte plaatjes, waar mama dan naast moest schrijven: vindt Logan leuk, vindt Logan heel leuk, vindt Logan écht leuk, moet Logan hebben, wil Logan ook :-D

Naast voor zichzelf, zoekt hij ook voor ons op wat we willen krijgen: daarbij zijn vuilniswagens absoluut favoriet momenteel! Zijn loopauto, met een klep waar iets in kan, heet nu dan ook vuilniswagen. Van de week werd oma's rugzakje weer eens doorzocht, en alles wat hij echt leuk vond (autosleutels, borstel, spiegeltje en tube handcrème), ging gelijk zijn vuilniswagen in. Best handig, want als ik wegga weet ik tenminste waar ik mijn spullen weer terug kan vinden!

6 opmerkingen:

 1. Grappig, ik kwam net voorbij deze vuilniswagen: http://www.flickr.com/photos/22543487@N07/8127676365/

  Is de jongelui ook verteld dat een zakje met stout of nog erger dreigt als ze stout zijn? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nope, waarschijnlijk vindt ie dat nog lekker ook, lol. Hij eet zelfs citroen zonder een spier te vertrekken... Alleen sambal was hem net iets te scherp (mondje zeer).

   Verwijderen
  2. Ik geloof niet dat Logan dat soort vuilniswagens bedoelt, hahaha! Wist niet eens dat ze die toen al hadden: toen ik klein was hadden we nog een mestvaalt achter het huis waar alle afval op ging, en de emmer van "thuuske" werd geleegd in de "prutsloot" die achter de huizen langs liep...

   Verwijderen
 2. foto's mailen? :P

  ps robert weer hihi

  BeantwoordenVerwijderen