dinsdag 30 oktober 2012

Zoodles

Sinds kort hebben de kids een tablet. Hun computers staan boven in een computerhok, maar Logan heeft er al veel interesse voor en dan zit je daar dus de hele tijd met hem op schoot... En naast dat een tablet leuk voor hen zelf is, is die nog veel leuker voor kleinzoon! Vooral vanwege Zoodles.

Zoodles installeer je, en je voegt je kinderen toe. Met geboortedatum. Eenmaal in dat programma kunnen ze nergens anders heen, hoewel online, surfen buiten Zoodles is onmogelijk. Die geboortedatum is omdat het programma elk kind zijn eigen aps aanbiedt, naar leeftijd.


Je kunt tekenen, puzzeltjes maken: zo was Logan van de week bezig onderdelen met z'n vingertje te verslepen om daar een complete auto mee in elkaar te zetten. Er worden boeken voorgelezen, en ga zo maar door. Jade heeft gekleurde bewegende vormen die ze kan bekijken, dingetjes die baby's leuk vinden ;-)


Een heel leuk onderdeel van het programma zijn de videoboodschappen. Het kind kan zelf een boodschap opnemen via de cam en de ingebouwde microfoon. En die versturen naar bv zijn oma :-D

Want de ouders kunnen ook familieleden toevoegen. Die krijgen hun eigen profiel, bij het kind. Logan ziet mijn foto, en kan erop klikken en mij dan helemaal zelf een videoboodschap sturen, en dat deed ie ook al, leuk!

Ematic outs 7-inch FunTab Pro with ICS and a Zoodles mode for kids, available for $150 | Kids-friendly technologies | Scoop.it

Ik kan ze hem ook sturen, ik heb 2 liedjes voor hem gemaakt. Zijn mama zei daarover: Hij vond hem heel leuk! Hij zat mee te wiegen en toen jij vroeg of hij wel had meegezongen zei die ja oma hihi. Hij zwaaide ook nog even toen je dag zei. 

En net zoals het helemaal veilig is voor een peuter, is het dat ook voor een oma. Zijn mama weer: Ps /note to self: film van oma op FB zetten, gna gna. En dat kan dus lekker niet!

Op dezelfde manier kunnen oma's enz ook de ingebouwde boekjes zelf aan het kind gaan voorlezen. In plaats van de voorgeprogrammeerde voorlezer ziet hij dan oma's gezicht en hoort oma het verhaaltje vertellen terwijl hij zelf de pagina's van het boekje kan bekijken. Hartstikke leuk natuurlijk, en helemaal nu ze een weekje op vakantie zijn ;-)


De ouders kunnen zien waar het kind mee bezig is geweest, wat het allemaal gedaan heeft, en hoe lang. Want mama hoeft er niet naast te zitten, na 2 dagen had Logan al precies door hoe alles werkt, waar hij op moet drukken om bv een puzzel te krijgen, of te gaan tekenen. Wil je ze er niet te lang achter hebben: dan stel je het programma gewoon in op bv een half uur. Daarna sluit het af en kunnen ze niets meer. Ook niet in bestanden van hun ouders komen dus ;-)


Zoodles is gratis, al kun je natuurlijk wel weer meer als je voor Premium betaalt. En zo heel duur is dat niet, niet duurder dan een abonnement op een kindertijdschrift.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten