zaterdag 5 januari 2013

Dragon City

Logan's favoriet
Bijna de hele familie hier heeft er weer een verslaving bij: draakjes fokken met een facebook spelletje! Dochter en schoonzoon spelen het, en andere oma, en ik. Met nog allerlei vrienden. Kleinzoon is er ook helemaal weg van. Dat kan natuurlijk ook niet anders als je een drakenslaapkamer hebt! Hij is nog te klein om het zelf te spelen, maar hij volgt het met veel interesse: hij vraagt 's ochtends als ie wakker is al of mama nog nieuwe draakjes heeft  en weet al dat water goed is tegen vuur haha ijsblokje draak is z'n favo maar dan wel als babietje lol

Logan's babydraakjes
Je begint op één eiland, met een kasteel waar je 2 eieren tegelijk op kunt uitbroeden, en een broedplaats waar je 2 zelf uitgekozen draken kunt neerzetten om samen een nieuw eitje te maken. Er zijn 8 categoriën draakjes, en daarnaast nog 4 Legends:

Bij elke combinatie van 2 draken krijg je weer andere soorten, en bv terra met sea geeft weer een andere nakomeling dan omgekeerd sea met terra. Bijna oneindige mogelijkheden dus!


Dragon City Mobile

Voor de babies bouw je habitats, leefgebieden, en die heb je ook in soorten natuurlijk. Een Sea/Flame draak kan bv leven zowel in een sea als in een flame habitat. Vol is vol en dan moet je er weer eentje bij kopen. Dat kopen doe je met het goud dat de draken produceren. Hoe hoger het level van je draak, hoe meer goud die je per uur geeft.

En dan flink sparen, want ook je eiland raakt eens vol, en dan moet je er daar ook nieuwe van bij kopen! 

 Ook draken willen eten, en daarvoor bouw je farms (de huisjes met rode daken), waarin je hun favoriete eten kunt verbouwen. 


Door dat eten worden je draken steeds sterker, en krijgen ze een steeds hoger level. Hoe hoger het level, hoe meer goud je draakje ook geeft.


Sterk worden is niet alleen belangrijk voor het goud dat ze je geven, want ze moeten natuurlijk ook vechten! Eens per 12 uur doen ze dat in de arena die je daarvoor eerst moet aanschaffen. Daar winnen ze trophy's, en daar verdienen ze gems mee. Naast goud kun je ook dingen kopen voor gems.

Dragon City Mobile

Daarnaast kun je elke 6 uur 3 gevechten aangaan met andere spelers. Ook daarmee verdien je waardevolle gems. Hierbij speel je tegen 7 willekeurige andere spelers van over de hele wereld. Telkens als je alle 7 in de league hebt verslagen, kom je een league hoger. Bij deze battles verdienen je draken ook sterren (brons, zilver en goud) als ze andermans draak verslaan: daar worden ze nog sterker van! Heel spannend, want elke draak heeft z'n eigen skills, en het ligt er aan wie je tegenstander is, welke je nodig bent. Een ijs/water draak versla je bv vrij eenvoudig met vuur, een electric/metal met water, enz.

Een idee van hoe veel verschillende drakeneieren je kunt kweken!

Ondertussen level je zelf ook steeds hoger, en dan kun je weer meer. Boven level 20 kun je je draken nog sterker maken, en een trainingscentrum voor ze kopen waarin je je beste vechtdraakjes extra mogelijkheden geeft. De ene draak is heel geschikt voor vechten, de ander produceert weer veel meer goud. Heel leuk om dat allemaal uit te vinden :-D

En heel veel verschillende draken, ieder weer met andere eigenschappen
En zodoende zitten we met z'n allen nu vaak in Dragon City. We overleggen veel, zo van: welke 3 gebruik jij om te vechten? Wat is verstandiger om eerst te kopen, en hoe krijg je die-en-die variant? Eens per dag kun je je vrienden helpen, en je kunt mekaar ook cadeautjes sturen in het spel.

Heel leuk en gezellig, maar ook ontzettend verslavend!

5 opmerkingen:

 1. haha leuk stukje ;)

  is zeer verslavend :O Sorry dat ik er mee begonnen ben :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik speel dit spel net en snap er nog niet veek van..

  als ik ga vechten zie ik dat ik 1 ei heb en mijn tegenstanders 3. Dus zij kunnen 3 x dood gaan in de ring en ik ben bij de 1e x dood gewoon dood dus..
  hoe kom ik aan meerdere eieren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. door meerdere draken te selecteren. 3 eieren zijn drie meestal verschillende draken.

   Verwijderen