zondag 13 januari 2013

Klein wereldje...

Vandaag zat ik van half 10 tot half 4 als controle/stempelpost in een hotel te Odoorn. "Mijn" wandelvereniging wvBargermarke organiseerde dit weekend de 2e wandeling van het Winterkwartet. Ik zou die vandaag zelf gaan lopen, met Ronja samen, maar helaas... er was een vrijwilliger nodig. En geen enkele vereniging kan zonder vrijwillige vrijwilligers, toch?

Meer dan 200 mensen kwamen bij me langs, allemaal vrolijk en gezellig, om een stempel van mij te krijgen. Het was prima wandelweer, en naast dat de natuur rond Exloo en Odoorn natuurlijk heel erg mooi is kreeg de door onze vereniging uitgezette route ook weer alle lof. Dat is ook te zien aan het grote aantal deelnemers, en er kwam zelfs een man afstempelen uit Lelystad, die speciaal vandaag naar Exloo gereisd was om de 30 km te lopen. Omdat de tochten van onze vereniging altijd zo de moeite waard zijn :-D

Als ik een stempel zet dan streep ik gelijk op mijn lijst het startnummer aan. Want tegen het einde van de dag, zo rond 4 uur, moet iedereen wel weer binnen zijn. Missen we nog mensen? De pijlen die op elke hoek of bocht aan bomen, paaltjes en hekken zijn bevestigd worden dan weggehaald, en dan komen we vanzelf een eventuele achterblijver tegen... En als we iemand echt niet kunnen vinden dan heeft die zich waarschijnlijk gewoon vergeten af te melden.

Eén mevrouw reageerde toen er Rie! werd geroepen. Oh zei ze, ik heet ook Rie, maar zo te zien was dat niet voor mij bedoeld. Er zijn ook zoveel mensen met mijn naam! Ik antwoordde dat mijn voornaam maar heel weinig voorkomt, de enigen die ik ken zijn mijn nicht en ik. En wijlen mijn oma natuurlijk, want naar haar zijn nicht en ik vernoemd.

Wandelaarster: Sjouwke? Ik ken wel iemand die Sjouwke heet, maar die woont in Eenrum, dus dat is vast geen familie van jou.
Aragog: Lol... mijn hele familie komt uit Eenrum, dus juist vast wel! Ik ben vernoemd naar mijn oma, Sjouwke Kuizenga-Voos.
Wandelaarster: Oh wat grappig, een andere nicht van me is Janny Kuizenga uit Eenrum
Aragog: vertelde van wie zij er zoal eentje was, en dat elke Kuizenga familie van mij is, evenals waarschijnlijk ook alle Eenrummer Sjouwkes. Maar dat ik zelf geboren ben in Den Andel, aan de Streekweg.
Wandelaarster: Mijn neef heeft aan de Streekweg gewoond, naast de familie Ypey.
Aragog: Ik ben geboren in het huis naast de familie Ypey, tussen Ypey en Matt en Anco de Vries in...

Zelf kwam ze uit Westernieland, ook voormalige gemeente Eenrum natuurlijk! Kleine wereld, als je zo es een dagje wandelaars zit af te stempelen in Odoorn, Drenthe...

En nu ga ik maar weer es online op zoek naar een Groninger vlaggetje voor aan mijn wandelheuptas! Ik zag er vandaag een paar mensen mee lopen, en de laatste wist me te vertellen dat ik nog de meeste kans maak via merchandise van FC Groningen. Hij kocht zijn vlaggetje als aanvoerdersband van die voetbalclub, heeft het vlaggetje er uit geknipt en op zijn heuptasje genaaid.

Toen ik in juni vorig jaar een week vakantie had in Aduarderzijl heb ik overal gespeurd naar een Grunneger vlaggetje, maar nergens gevonden. Toch hadden we er eentje op de boot, vroeger. En nu wil ik dus heel erg graag een kleintje, voor op mijn wandelspullen...

4 opmerkingen:

 1. Link voor Groninger vlaggetje opgestuurd. Binnen 2 minuten gevonden. ;-) Hoe zoek jij eigenlijk? :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee Anoniem, zelfs niet bij de VVV in Pieterburen :-(

  Thanks AnneRie, hij is besteld! Precies wat ik zocht, en zelf niet vond. Tja en ik google... :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik heb het vlaggetje al binnen :-) Binnenkort even op m'n heuptasje naaien!

  BeantwoordenVerwijderen