zaterdag 16 februari 2013

Het Kunstwerk

Kunstwerk a la Toyisten in wording
Vrijdagmiddag werden de inmiddels opgedroogde kunstwerken op de afdeling gebracht. Het schilderij hierboven werd gemaakt door "mijn" groepje.

Het Resultaat!
Dochter: wat heb jij dan gemaakt mam?
Aragog: Die vlinder rechtsboven
Dochter: Nee, dat meen je niet, nou even eerlijk... (ze kent mijn talent voor tekenen en schilderen)
Aragog: Echt! Die vlinder rechtsboven maakte ik. De stippen erin omdat stippen een heel belangrijk kenmerk zijn van het werk van de Toyisten, en een vlinder omdat Emmen Vlinderstad is.

Ook schilderde ik de olifant eronder: olifant wegens de dierentuin. De olifant heeft een "spookgezicht", oftewel: naar De Schreeuw van Edvard Munch, omdat de Toyisten dat ook gebruikten in één van de hotelkamers. Ook een deel van de gele achtergrond is van mijn hand.

Volgens mij ben ik kwa tekentalent nu wel met stip gestegen in dochter's achting :-D


Verdere uitleg: de rode pijlen wijzen op het logo van de Gemeente Emmen. De euro's omdat wij de afdeling Financiën en Belastingen zijn. Heel veel mieren: dat zijn wij zelf, de harde werkers. Het grote rode hart omdat het toen Valentijnsdag was (denk ik).

11 opmerkingen:

 1. Ik vind je vlinder schitterend, Sjouwke ! Toch raar dat wij creatieve mensen die bijna alles kunnen niet kunnen tekenen ... Mijn hele familie tekent en schildert de prachtigste dingen en ik kan het echt niet. Schilderij is prachtig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt wel raar! Hoewel ik er 2 ken, die maken miniaturen (poppenhuis), zijn heel erg creatief en kunnen daarnaast ontzettend goed tekenen en schilderen: AnneRie van Maaren en Margriet van der Zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die genen heb je aan mij meegegeven :P
  als ik een tekening maak kan ik zo Logan's naam eronder zetten :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja maar... jij vond die vlinder die ik gemaakt heb toch wel heel mooi? (voor mijn doen tenminste, hihihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moest even kijken hoor...hoorde dat mijn naam genoemd was ;-)
  Dank je wel Sjouwke, wat een lief compliment!!
  Maar geef de moed niet op...ik heb ook heel lang gedacht dat ik niet kon tekenen en schilderen!!! En nu...ik word steeds beter :-)
  Gewoon blijven oefenen en vooral er plezier in hebben!!!
  Volgens mij kunnen creatieve mensen alles wat ze maar willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsss..vergeet ik toch te zeggen dat het kunstwerk heel mooi geworden is, heerlijk vrolijke kleuren!!! En je vlinder is heel mooi, maar de olifant vind ik echt geweldig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lol, dankjewel voor de complimenten Margriet *bloos*, maar mijn gekrabbel haalt het in geen mijlen met de prachtige tekeningen die jij momenteel steeds op FB laat zien :-(

  Overigens heb ik jaren geleden (is dat alweer langer dan 10 jaar geleden?) al bij jou thuis prachtige dingen gezien die jij getekend had, dus nu niet jokken he, jij bent een natuurtalent :-P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, dat zal inderdaad al weer een tijdje geleden zijn haha..maar wat voor tekeningen had ik dan?? Ik weet het echt niet!!! En je zal het niet geloven...begin dit jaar gebruikte ik nog malletjes voor het hoofd en voor de ogen (zodat ze allebei even groot werden), maar dat doe ik nu al niet meer...dus oefenen helpt!!! :-)

   Verwijderen
  2. Bij mij helpt dan er niet aan denken, dan doet mijn onderbewustzijn dat wel en popt er vanzelf iets op... Ruim 10 jaar geleden denk ik, want volgens mij had ik mijn rode Fiat Panda toen nog. Boven op de overloop bij jou, een kastje. Daar stond ook een poppenhuis of roombox dacht ik. En iets dat jij getekend had. Het was heel fijntjes, kan het zijn dat je zelf verpakkingen of wikkels enz had getekend? Weet zeker dat het iets was wat je zelf getekend had, en in mijn herinnering was het ook heel priegelig fijn/klein... poppenhuisformaat dus. En vond ik het ontzettend knap gedaan ;-)

   Verwijderen
  3. Oh jaaaa, wat goed van je!!! Dat was voor de scan- en printertijd hahaha....toen heb ik allemaal verpakkingen en boekkaften na zitten tekenen. Ja, dat lukte ook wel aardig, je hebt gelijk! Maar dat is toch wel heel wat anders dan dit werk hoor!

   Verwijderen
 8. TIP: jullie kennen mekaar nog niet (??) maar ik weet zeker dat AnneRie en Margriet allebei ook wel heel goed met Caroline overweg kunnen... Caro is ook heel erg creatief, maar dan niet mini maar met (woon)decoraties en kaarten maken. Als jullie het leuk vinden dan vind mekaar maar es in mijn vriendjes op FB ;-)

  BeantwoordenVerwijderen