zondag 10 februari 2013

Pathfinder

Nee, Aragog gaat niet bij scouting. Pathfinder is een (het alleroudste zelfs) RPG (role playing game). Dat doe ik veel en graag op internet, zoals bekend. Maar Pathfinder ontstond lang voor internet. Het is een zgn tabletop game, oftewel, je speelt het aan tafel! Het heeft heel veel alles te maken met fantasie, van jezelf en van je medespelers. Hier vind je er wat meer over.


Gisteravond kreeg ik deze heel erg spannende mail:

Hallo avonturiers!

Jullie 4 helden zijn uitgekozen om mijn quest te volbrengen.

De eerste quest zal een introductie zijn op wat misschien nog komen gaat en zal ongeveer 2 avonden duren. Als jullie dan dapper en moedig genoeg blijken om door te gaan dan heb ik meer quests met meer goud voor jullie!

Voorbereiding is niet nodig. Jullie worden niet met lege handen op pad gestuurd en zullen van mij proviand en natuurlijk wapens krijgen.

De keuze die je nu maakt is voor de introductie. Als iedereen besluit door te gaan na de introductie dan wordt er voor iedereen een karakter op maat gemaakt. De mogelijkheden zijn dan groter. Verschillende rassen en specialisaties. Maar dat komt later.

Er zullen veel vragen zijn. Het is voor iedereen nieuw, ook voor mij als Dungeon Master. Vergeet niet: ik ben er om jullie een uitdagend avontuur te bezorgen. Om jullie beeld zo levendig mogelijk te maken en om jullie te leiden op jullie avonturen. Ik ben niet tegen of met jullie, ik ben simpelweg alles en iedereen wat op jullie pad komt. Het pad dat jullie nemen is geheel aan jullie en ik bouw het steen voor steen op voor jullie voeten. Wees niet schuw om met vragen te komen en keep an open mind at all times!

Als je boot in de brand staat kan je die met spreuken overspoelen, pannen vullen met water en eroverheen gooien of zelf in het water springen en bijna verdrinken. Maar je kan ook simpelweg het vuur uitstampen. De keus is aan jullie.

Tot snel!
Dungeon Master

Heel erg spannend dus! Er zijn een paar mogelijke begindatums genoemd, rond begin maart, zo ongeveer. Voor wat ik begrepen heb spelen we dan eens in de 14 dagen een avond :-)

3 opmerkingen:

 1. Zin in!

  jullie eerste avontuur ligt al klaar en ben al aan het snuffelen wat het vervolg gaat zijn ;)

  ps te veel leuke dingen voor te koop :P verlanglijstje van 150euro klaarstaan :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh oh, ik dacht dat je hier alleen pen en papier en wat fantasie voor nodig bent? :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja en rulebooks, en campaign boeken en pawns en en en :P

  http://paizo.com/pathfinderRPG

  BeantwoordenVerwijderen