donderdag 7 februari 2013

Vistaprint: een heel warme douche!

Zo'n 10 jaar geleden bestelde ik een vracht visitekaartjes bij Vistaprint. Die stunten daar veel mee, o.a. met Gratis, je betaalt alleen de verzendkosten, en eventuele extra kosten voor je eigen ontwerp, bv. Prima kwaliteit en geen idee waar je ze goedkoper vindt.

Nu waren ze wat verouderd, en ook bijna op, dus ik maar eens nieuwen bestellen. Voor slechts € 12,99 (inclusief verzendkosten) kreeg ik 250 nieuwe visitekaartjes, een stempel met mijn naam en adres en een mooie glimmend metalen houder voor de kaartjes. Die laatste had de inbreker meegenomen. Ik blij dus toen het pakketje al snel bezorgd werd.


Dit is nog iets groter dan de ware grootte...

Maar oh schrik, behalve mijn naam was het vrijwel onleesbaar! Eigen schuld dikke bult. De adresgegevens in hun voorbeeld waren strak in zwart, Arial. Ik dacht dat dat mooier was in dezelfde kleur en hetzelfde lettertype als mijn naam. Ik heb volgens mij de grootte van de tekst niet gewijzigd, maar om mijn adres te lezen had ik hier een loep voor nodig. Dochterlief: Dat is wel erg klein mam! En zij heeft nog jonge ogen :O

Op de website leek het ontwerp prima, maar daar was het kaartje natuurlijk ook veel groter te zien dan het in werkelijkheid is. Ik klikte dus ook dat ik tevreden was met mijn ontwerp, en verstuurde de bestelling.

visitekaartjeshouder van glimmend metaal
stempel met mijn naam en adres
Helemaal mijn eigen schuld natuurlijk, Vistaprint had gewoon gedrukt wat ik besteld had. Toch stuurde ik ze dinsdagavond maar een mailtje, want misschien konden ze er een waarschuwing bij zetten of zo? Ik vertelde ze dat ik erg blij ben met de houder en het stempel, maar dat ik door mijn eigen schuld nu wel 250 onleesbare kaartjes heb. 

De volgende dag kwam er antwoord van de klantenservice: Het door u aangepaste ontwerp is nu besteld zonder dat wij u kosten daarvoor berekenen. Hopelijk u daarbij goed geholpen te kunnen hebben. Bedankt voor het kiezen van Vistaprint!

En vandaag bracht de post mij al een pakje met 250 nieuwe kaartjes, helemaal kostenloos, ik hoefde zelfs de verzendkosten niet te betalen! Nu met 250 visitekaartjes die prima leesbaar zijn. Hetzelfde lettertype, dat ze zelf groter gemaakt en vet gedrukt hebben :-D

http://www.vistaprint.nl
Dus: dankjewel Vistaprint, helemaal top, jullie hebben hier wel wat reclame op mijn blog mee verdiend ;-)

2 opmerkingen:

  1. mam op dat onderste kaartje kan ik je adres etc lezen... zonder loep en terwijl je het hebt doorgekrast :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps, bedankt! Onderste kaartje is weggehaald ;-)

      Verwijderen