dinsdag 23 april 2013

Afscheid van Belastingen

Naturel (met choco glazuur) en chocolade (met wit glazuur)
Vorige week maandag was ik er al voor het laatst, maar de teamleider had me gevraagd om vanochtend rond koffietijd langs te komen voor een "officieel" afscheid. Persé op dinsdag, omdat dan iedereen aanwezig is. Op alle andere dagen is er altijd wel iemand (of meerdere iemanden) vrij.

Heel lekkere (en niet al te dure) versiering: K3 hagelslag, compleet met hartjes van witte chocolade ;-)
Zolang ik daar werkte (3 maanden) was er minstens eens per week wel iemand die trakteerde. Heel leuk als we allemaal weer zo'n e-mail binnen kregen: "om half 11 is er voor iedereen een traktatie bij de grote tafel." Dat is een enorm lange tafel midden op de afdeling, vlak bij het koffieapparaat. Dat was naast erg gezellig ook altijd erg lekker, want er werd getrakteerd op zelfgebakken taarten, of iets lekkers (en groots) van de warme bakker.

Maar hoe vervoer je 33 cupcakes? Logan: nu hebben de Grote Auto's geen deksel meer... :-D

Natuurlijk wilde ik wel een echt gezellig afscheid, en ook iets terug doen voor al die traktaties waar ik zelf van genoot. Maar wat is lekker, en toch niet al te duur, voor ruim 30 personen? Zelf bakken natuurlijk! Of: dochterlief zelf laten bakken terwijl ik op haar kindjes paste! 

Kleinzoon was gisteren op z'n allerbest, heerlijk knuffelig, voor de verandering. Krijg ik tegenwoordig nog maar zelden een knuffel of een kus van hem, nu werd ik er mee overspoeld. Helaas zat zijn hele toet wel zo nu en dan onder de chocolade, want als zijn mama in de keuken bezig is, is hij haar "fijnproever". 

Een schitterend boeket, plus 2 cadeaubonnen van elk 25 euro :-D
Toen ik vanochtend op de afdeling kwam zaten er al een aantal mensen aan de grote tafel, met 2 taarten in het midden: er was een jarige. Maar mijn cupcakes pasten daar nog prima tussen. Niet iedereen nam er eentje, sommigen hadden aan een groot stuk taart al genoeg (vreemd...). Maar vanmiddag heeft mijn oude team een vergadering, en daarvoor werden er precies genoeg cakejes afgeteld in een doos: "dan hebben we vanmiddag weer iets lekkers bij de koffie" :-)


De teamleider hield een toespraak, die er op neer kwam dat het een fijne samenwerking geweest was, die zowel voor mij als voor de afdeling zeer vruchtbaar geweest is. En of ik daarna zelf even wilde vertellen wat ik hierna doen ga: vanaf circa half mei werken bij het archief van Sociale Zaken dus, waar hij persoonlijk voor heeft gezorgd :-DHij overhandigde mij namens iedereen een schitterend, enorm groot, boeket bloemen. Nu krijg ik maar zelden bloemen, en ik kan me niet heugen ooit zo'n mooie bos te hebben gekregen. Vandaar dus maar flink wat foto's, ter herinnering als ze (hopelijk niet al te snel!) uitgebloeid zijn :-)


Ook kreeg ik 2 VVV cadeaubonnen van 25 euro elk :-D Binnenkort maar eens lekker shoppen (samen met Char?), voor wat zomerkleren en/of nieuwe schoenen :-D

Na het erg gezellige samenzijn werd ik door Marjan naar mijn auto gebracht. Zij heeft me op dag één overal rondgeleid en aan iedereen voorgesteld, en maakte dat ik me op mijn eerste dag op deze afdeling binnen een uur al helemaal op mijn gemak voelde. Ook zat ik altijd naast haar te werken, en heeft ze me veel geleerd. Het was dus fijn om van haar nog even apart/extra afscheid te nemen :-)

Een paar cupcakes nam ik mee terug naar huis. Daarmee ging ik direct uit de auto naar Denise toe, die mij geregeld een maaltje eten brengt: ze kan heerlijk (Duits) koken! Ook laat zij Ronja altijd uit als ik werk. Ze zaten net aan het "ontbijt", en of ik ook een warm vers gebakken broodje wilde, en koffie, en hoe ik mijn eitje wilde: hard of zacht gekookt? Als toetje namen we allemaal een cupcake, dan konden zij ook eens proeven hoe goed ik (eehmm dochterlief) kan bakken ;-)

3 opmerkingen:

 1. Mooi afscheid :)

  Altijd wel fijn om zoiets officieel af te sluiten dan is het voor jezelf ook klaar :O

  oww ja afzender: anoniem :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat was ook fijn hoor, anonieme anoniem... :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je dan toch, gedwongen, afscheid moet nemen is het op deze manier wel heel leuk.
  En nu op naar de volgende...

  BeantwoordenVerwijderen