maandag 22 april 2013

Tuut tuut tuut tuutIk ben in een supermarkt, waar een heel groot bord hangt. Van plastic, met afgeronde hoeken, het lijkt wel wat op babyspeelgoed. Reclame? De aanbiedingen van de dag?

Net als bij babyspeelgoed zitten er grote knoppen op het bord, die indiceren dat ze geluiden maken als je er op drukt. Dierengeluiden, muziekgeluidjes, van alles wat. Jade heeft dat soort speelgoed.

Op dit moment maakt het ding een heel erg irritant tuut tuut tuut tuut geluid. Ik druk lukraak op wat knoppen om het te stoppen, maar het gaat maar door.

Ik zoek een uit-knop, maar die is er niet. Dan vind ik de stekker, ik trek hem uit het stopcontact maar het lawaai gaat gewoon door, en het lijkt ook steeds harder te worden. Of komt dat omdat het mij steeds meer begint te irriteren?

Ik begin er op te slaan om hem stil te krijgen. Ik pak een moker, en ik begin de knoppen stuk voor stuk kapot te slaan, maar niets helpt. Het harde tuut tuut tuut tuut blijft maar doorgaan!

Nu heb ik alle knoppen helemaal aan gruzelementen geslagen, er is weinig meer over van dat bord, maar het doordringende agressieve geluid houdt nog steeds aan. Gekmakend is het!

Ondertussen merk ik ook een steeds feller licht op, dat door mijn gesloten oogleden heen weet te komen. Heel langzaam en voorzichtig open ik mijn ogen, en dan zie ik mijn wekkerradio. Die zegt dat het kwart over 9 is, terwijl ik toch heel zeker weet dat ik hem gisteravond op kwart vóór 9 gezet had.

Tuut tuut tuut tuut...

2 opmerkingen: