zaterdag 11 mei 2013

Sociale Controle

Toen ik even na 11 uur weer thuis was, na de aanrijding en visjes ophalen (zie vorige 2 blogs) begon ik gelijk heel erg te trillen. Shock, zei Denise net. Van de schrik.

Na de aanrijding ben ik toch maar de vissen gaan ophalen, ik was tenslotte al onderweg en de auto rijdt nog normaal. Toen het net gebeurd was stond ik te trillen, maar dat ging over toen ik heel rustig aan naar Odoorn reed, raampje open en radio aan, en een paar keer diep ademhalen. Maar toen ik thuis kwam begon het getril dus weer.

Ik nam 2 koppen koffie, eindelijk, want ik had alleen maar wat water gehad voor ik de deur uit ging. Even later kwam andere oma langs. Ronja had ik in de achtertuin gelaten. Toen ik zag dat het ineens heel hard regende haalde ik haar snel weer naar binnen...

Ondertussen stond natuurlijk mijn beschadigde auto aan de straat, en toen ik nog maar amper thuis was wist iedereen het al, deze straat is net een klein dorpje op zich, lol.

Terwijl Ronja weer binnen was en ik nog even stond te praten met andere oma, liet Denise zichzelf binnen, met de sleutel die ze van mij heeft. Waarom?

Het regende ineens keihard en Jana, mijn huidige buurvrouw, hoorde Ronja buiten blaffen. Ze keek uit een bovenraam en zag Ronja in stromende regen buiten. Ze rende toen door de stortbui naar Denise's huis: Ik denk dat er iets met haar is, want ze laat Ronja nooit in de regen buiten! En iedereen wist natuurlijk allang dat mijn auto aangereden was...

En dus snelde Denise, ook door de plensbui heen, naar mij toe, en kwam gelijk binnen, zonder aan te bellen. Want stel dat er iets met mij aan de hand was... Ik vind het heel lief dat er zo goed op me gepast wordt, natuurlijk omdat ze allemaal weten dat ik alleen woon ;-)

Nog even met Denise gepraat over wat er gebeurd is, waarbij ik flink zat te gapen. Want na het trillen werd ik ontzettend moe. Ik wilde zo lekker even gaan ontspannen in bad, maar dat mag ik niet, dat mag ik morgen pas weer.

Ik moest nu maar een lekker glaasje wijn nemen, en dan een paar uur gaan slapen, vond ex-buuf. Want ik heb een shock van de schrik, en als ik nu in bad ga dan kan ik in slaap vallen en dan moet ik dus elk half uur bij je komen kijken, zei ze.

Dus dat ga ik nu maar doen, lekker naar bed :-D

2 opmerkingen:

  1. Gaat het al weer wat beter? Ik denk aan je <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, ik heb goed geslapen, en al vroeg stonden de kinders voor deur. Ik moest nog steeds in bad, dat heb ik vanmorgen gedaan samen met kleinzoon :-D Char: Logan houdt je wel wakker in bad, hahaha dat klopte! En schoonzoon heeft lekkere broodjes voor me gemaakt! Rick belde een paar keer met goede adviezen, dus ik voel me nu echt al veel beter als gisteren :-)

    BeantwoordenVerwijderen