zaterdag 11 mei 2013

Aanrijding :-(


Vanochtend om half 10 reed ik weg, om mijn nieuwe vijvervissen op te halen (zie vorige blog). Vanuit mijn straat rij ik dan via de Kerspellaan naar de hoofdweg toe. De Kerspellaan kun je echt geen laan noemen, het is een vrij smalle weg met zijstraatjes, woonwijk, dus 30 km zone, en ik reed dan ook erg langzaam.


Van links zag ik een rode auto uit zo'n zijstraat komen (hij draaide de Kerspellaan in), die steeds dichter bij kwam, en zich toen met zijn rechterkoplamp en bumper in mijn linker zijkant boorde :-( Wat gaat de tijd dan snel... Je ziet hem op je af komen, en bedenkt van alles: gas geven, remmen, moet ik uitwijken, en kan dat hier dan wel, hij stopt vast wel op tijd, en dan BOEM!


Hij stopte gelijk en stapte uit. Een oudere man die gelijk zei: het is helemaal mijn schuld hoor, en: ik rijd al 40 jaar en heb nog nooit iets gehad, dit is de eerste keer dat ik ergens tegenaan zit...


Ik belde allereerst de politie: Wij komen daar niet meer voor langs, maar ik noteer jullie gegevens en de kentekens, en de toedracht. In geval de verzekering daar naar vraagt... 


Die man woonde echt vlakbij, hij kwam zo vanaf huis mijn auto binnen rijden, zeg maar. Ik reed achter hem aan naar de parkeerplaats bij zijn woning en ging mee naar binnen. Daar hebben we onze gegevens uitgewisseld, want allebei hadden we geen schadeformulier.


Afgesproken is dat hij me maandagmiddag om 1 uur komt ophalen en dan gaan we samen naar Univé toe, waar we allebei verzekerd zijn. Ik ben heel goed verzekerd hoor, verzekerde hij me telkens weer. Hij liet me zijn polis zien, waarvan ik het nummer ook noteerde. Het lijkt mij handiger dan allebei apart een uur te worstelen met de eindeloze vragen op een formulier, om er samen heen te gaan, en de boel gelijk door een deskundige laten noteren.


Zowel mijn deur als het stukje zijkant daar voor zijn flink geraakt. Helemaal zijn schuld, dus het zou mij niets hoeven te kosten, maar...


Ex-buuf kwam net langs en vroeg hoe oud mijn auto is? Net 11 jaar geworden. Als ie dan maar niet total loss verklaard wordt, zei ze. Als dat gebeurt dan heb ik geen auto meer. Ik probeer daar maar even niet aan te denken nu, dat hoor ik maandag dan wel...

Het is "alleen maar blikschade", verder is er niets stuk. Ik ben hierna direct maar doorgereden naar Odoorn om de visjes te halen en hij reed net als altijd. De deur kan ook nog gewoon open en dicht, en op slot. Het belangrijkste is natuurlijk dat er niemand gewond is geraakt, alleen flink geschrokken.

3 opmerkingen:

 1. Ook al is het je schuld niet, het blijft hartstikke vervelend en zorgt voor veel rompslomp! Ik hoop dat je auto gewoon hersteld kan worden!
  Je vissen zijn prachtig, dat was wel heel erg boffen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ellende joh. Hopelijk krijg je gewoon de schade vergoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kids staan me gelukkig aan alle kanten bij, Char gaat morgen mee naar Univé (zij weet meestal veel beter wat te zeggen dan ik). Volgens Rick is mijn auto nog aardig wat meer waard dan de schade, en volgens hun tweetjes gaat het allemaal best meevallen voor mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen