zaterdag 11 mei 2013

Gratis Koikarpers :-D

De roden hebben een witte rand aan de rugvin, onder/zijkant witte vlekken, en de  witte heeft mooie rode vlekjes. Eén rode heeft een leuk wit snuitje :-)

Het meisje dat woensdag mijn guppen kwam halen in ruil voor een goudvis stuurde me gisteren via Facebook een link naar Marktplaats: een stuk of 8 kleine goudvisjes uit een vijver gratis af te halen, in Odoorn. Dat is niet zo ver dus ik meteen mailen, en jawel, ik mocht ze vanochtend op komen halen :-)

Deze 5 dus
Ik had beloofd een schepnet mee te nemen, en ik had 3 emmers bij me. Ze wisten niet eens precies hoeveel het er waren want het water was zo troebel... Een vijver kon je het dan ook niet noemen! Ze hadden een huis gekocht, en op een platdak (dakterras) stond een oude badkuip vol modderwater, dat was de "vijver". Die wilden ze graag afbreken, vandaar dat de vissen gratis weg mochten.

En deze 4

Goudvissen met vlekjes klonk veelbelovend, en wat ik hoopte was ook zo: het zijn koi! Een goudvis is hier bleekjes oranje bij, ze steken stralend knalrood af tegen de goudvissen en de goudwindes die ik nog heb. Per stuk betaal je hier in de winkel al gauw € 12,50 voor, dus ik reed naar huis met 2 emmers modderwater met voor ruim 100 euro aan visjes erin :-D

Hier zie je duidelijk bij 1 vis (2e rechts) de witte vlekken.
Ze zijn nog heel jong, de tekening wordt nog wel mooier en duidelijker :-)

Ze zijn wel heel erg klein, vooral omdat er gezegd werd dat dat huis al een jaar leeg had gestaan. Koi groeien heel snel, maar ze hadden maar erg weinig ruimte met zovelen in die badkuip, waar ook nog waterplanten in stonden, o.a. een grote waterlelie! En al die tijd ook geen eten gehad natuurlijk. Het is een wonder dat ze op dat dak de winter overleefd hebben. Ze worden nu wel snel groter, en weten vast niet wat ze overkomt: om een vijver die heel veel groter is, en waar je ondanks veel dieper zelfs de bodem nog kunt zien ;-)

Toen de vijver net klaar was had ik zelf 2 kleine koi gekocht, die in een paar jaar tijd al flink groot werden, maar die ineens dood waren door een blikseminslag. Toen nam ik me voor dat ik, helaas, geen koi meer zou nemen. Als een vis dood gaat dan toch liever een beetje een goedkopere...

Nadat ik ze in de vijver gezet heb, heb ik rondom het net dat er nu overheen zit heel goed gecontroleerd, ik kan nu helemaal geen reiger meer gebruiken! ;-)

2 opmerkingen:

  1. Maar die reigers zijn de winter ook niet goed doorgekomen, en die kunnen best zo'n versterkend hapje gebruiken. Ook zij hebben dus recht op ons medelijden. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan hadden ze maar geen reiger moeten worden :-P

    BeantwoordenVerwijderen