donderdag 9 mei 2013

Aquarium verhuist


In z'n gloriedagen
Aquarium wordt een beetje oud, er slijt van alles. Pas de verwarming, en nu is de lamp stuk. Die dingen zijn flink duur, dus een nieuwe kopen stel ik maar steeds uit. Maar een aquarium dat helemaal donker is is natuurlijk niet veel aan te zien. En schoonmaken lukt ook niet als er geen licht in zit. Na lang nadenken vroeg ik dochter & co of zijn het willen overnemen, en ze zeiden direct ja.Schoonzoon vindt alles met water leuk: vandaar dat beide oma's een mooie vijver hebben, lol. En hij had eerder zelf wateragamen. Logan vindt visjes "echt heel erg leuk", al van heel klein af kijkt ie altijd als ie hier is een poos naar ze. Oma de visjes hebben honger! Gelukkig dat ie ze zelf niet kan voeren, lol. 

Sinds de visjes in het donker leven kijkt ie er nog steeds graag naar, met oma's zaklantaarn schijnt ie er dan in, visjes zoeken :-) Een voordeel heeft het ook dat er geen licht is, want alle algen verdwijnen zonder licht en de plantjes groeien als kool, die zoeken het licht. Straks kan hij elke dag visjes kijken, alleen worden dat diverse soorten tropische visjes, alles behalve guppen ;-)

Veel Guppies
Schoonzoon had één voorwaarde: het aquarium moet geheel gupvrij zijn. Hij heeft een hekel aan guppies omdat ze zich zo snel voortplanten. In het paludarium bij de agamen had hij ooit 10 guppen, die zich razendsnel vermeerderden. En iedere week moest die 60 liter water helemaal ververst worden, en dat betekende: eerst al die guppen eruit vissen (hihihi)

Toen nam ik al zijn guppen over, en kreeg hij van mij 20 mooie mannetjes, dus dat was het max aantal, dachten we. Helaas zwommen 19 van die mannetjes steeds allemaal achter nummer 20 aan... en het vermeerderen begon weer. Hij is inmiddels allergisch voor gupjes :-(

Op Facebook zette ik een oproepje: tientallen guppen af te halen, in ruil voor een vijvervis. Degene die reageerde blijkt een kennis van de kids te zijn, en zij kwam gisteravond mijn aquarium leeg vissen. Zij heel blij met de visjes, schoonzoon heel blij met geen visjes. Er staat nog een laagje water in de bak vanwege de plantjes, tot ie wordt opgehaald. Volgens dat meisje zitten er nog wat babyguppen in, maar die kreeg ze gister niet te pakken. Als jullie die nog vangen graag even laten weten hoor, dan kom ik die ook ophalen! 

Als ruil had ze een mooie goudvis voor mij, ze hadden er speciaal eentje gekocht, de grootste die de winkel had:

Het is een Goudvis, en we noemen hem: Guppie

2 opmerkingen:

 1. Die naam doet het hem ;)

  Komen hem zo snel mogelijk halen en dan wachten op het loon om hem te bevissen :P
  Logan nog niets verteld, maar die zal het vast prachtig vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet ik wel zeker, dat Logan het heel erg leuk vindt! En ondertussen heeft Feike er ook nog wel wat werk aan met schoonmaken, opnieuw inrichten, alles weer aansluiten... Bovendien: het is beter als een aquarium eerst een poosje aan staat met schoon water en plantjes enz, voor je er visjes in doet ;-)

  PS: Ik heb er vandaag nog weer 6 inimini babietjes uit gevist, dus voor bevissing hoef je niet eens op het loon te wachten, gnagnagna

  BeantwoordenVerwijderen