vrijdag 28 juni 2013

Ik heb een witte hond


En ze heet Ronja! Je zou het zo niet zeggen hè, dat ze eigenlijk wit is :-D
Het heet wildkleur, wat zwart, rossig, grijzig, van alles wat als je haar zo ziet...

Maar dit lijkt toch een heel andere kleur?
2x per jaar verliest ze zowat haar hele vacht. Een paar weken lang is het dan zoveel mogelijk kammen, zie de oogst van slechts 1 kambeurt hier boven. Ik kam er dan minstens 3 honden van af. Ze lijkt dan ook een stuk dunner, maar dat groeit heel snel weer bij. Stofzuigen is in zo'n periode meer het ontharen van de vloer...

Een keeshondje heeft een heel dikke ondervacht. Ze mogen niet zwemmen (daar houden ze ook helemaal niet van), want dan zou die dikke vacht gaan vervilten. Ze zijn ooit gefokt als waakhonden op schepen, en dan kun je natuurlijk niet hebben dat op volle zee de waakhond over de reling duikt ;-)

Wassen mag dus ook niet, als de vacht loslaat, 2x per jaar, wordt ze toch wel weer helemaal nieuw en schoon. Dat scheelt ook kosten, want een hondentrimmer kan helemaal niets met een Keesje. Als ze vuil is (zelden) krijgt ze even een flinke kambeurt.


Dit is een pluk haar in de kam. Hier zie je heel duidelijk hoe wit ze is! Alleen de puntjes van haar haren zijn zwart, rossig, enz. Omdat al die puntjes bovenop liggen lijkt ze dus wildkleur, terwijl ze voor 90% toch echt een witte hond is ;-)

2 opmerkingen:

  1. Dacht even dat het over hondenbelasting zou gaan. Altijd interessant, atikelen over hondenbelasting.;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet hier, want in Emmen betaal je geen hondenbelasting, al zeker 15 jaar niet meer (of nog langer)! :-D

    BeantwoordenVerwijderen