dinsdag 18 juni 2013

Forse Bekeuring

Vanmiddag zat ik gezellig thee te drinken bij jarige ex-buuf, toen ze vroeg of ik de bekeuring al gezien had, onder mijn ruitenwisser? Zij had hem gezien toen ze met de hond liep. Mijn auto stond pal voor haar huis, dus ik er gelijk naartoe, en jawel :-( 

Mijn eerste reactie was: raar dat de politie dan niet aan de deur kwam, want ik was de hele dag thuis, en mijn volle adres stond er op, dus dat kende ie. Mijn tweede reactie was dat ik mijn auto al sinds zaterdagmiddag niet meer gebruikt had. En toen was het felle zon! Dus hoezo verlichting stuk???


Denise zei dat er dan misschien een lamp stukgeslagen was door vandalen? Ik weer naar de auto lopen, en alle buren die natuurlijk met dit weer allemaal voor hun huis buiten zitten keken toe... Nee, alle lampen waren nog in orde. Volgens haar kon het ook zo zijn dat iemand anders met mijn kenteken rondreed, gekopieerd dus. Maar ja, hoe bewijs je zoiets?

Het kon toch wel een beetje kloppen. Want de hele buurt weet dat ik niet achteruit inparkeren kan. Ik steek in, wiel op de stoep, en dan draai ik bij. Maar om daar nu voor bekeurd te worden? En op dit moment, sinds zaterdagmiddag dus al, stond mijn auto echt perfect geparkeerd!

Ik twijfelde wel een beetje, want waarom stond er geen adres en tel.nummer van het korps op? De naam van het korps? Een bankrekening of anders hoe te betalen? Het onderschrift klopte weer wel, de wijkagent van Angelslo heet Theo Hummel...

Toen ik uiteindelijk zei dat ik maar eens naar huis ging, de politie bellen, begon ze te lachen en zei ze dat het een grap was! Zelf had ze ook zo'n bekeuring gekregen, en toen ik al bij haar zat lag die nog steeds op tafel. Was mij niet opgevallen, maar toen ik naar de auto liep had ze die even snel weggemoffeld :-) Wat zal het haar een moeite hebben gekost om de hele tijd zo serieus te blijven kijken!

Een buurjongetje had een blokje bekeuringen gekregen, te koop bij Action. Vanochtend hadden ze met een heel stel bij elkaar gezeten en toen was dit bedacht. Ze zien me natuurlijk altijd wel moeilijk doen met parkeren, dat wiel op de stoep, lol. Expres had Renate hem uitgeschreven, want ze wisten zeker dat ik haar handschrift niet ken, tssss!

Toen ik hem omhoog stak naar een groepje buren zei Herman dat hij me eerst naar de politie had laten bellen, in plaats van het nu al te vertellen. Grrr.... Ach, bijna de hele straat heeft er even flink lol mee gehad, whahahaha! Hij hangt nu aan m'n prikbord :-D

3 opmerkingen: