maandag 15 september 2014

De vrouw en haar schoenen

Al toen ze nog niet eens lopen kon, had Jade (als een echte vrouw) het belang van schoenen al door: Als je schoenen aan hebt, mag je mee! Zodra ze doorkreeg dat mama van plan was om weg te gaan, bv als die haar tas, haar sleutels of haar jas pakte, maakte Jade dat ze haar eigen schoentjes uit de gang te pakken kreeg, en probeerde ze ze aan te trekken. Eén van haar eerste "zinnetjes" was dan ook: choene aan!


Gistermiddag waren ze met het hele gezin en met andere oma naar het Griendtsveenparkje geweest. Toen ze weer naar huis zouden gaan, liep Jade niet het pad af naar de auto, maar het achterpaadje op, richting mijn huis. Ook zij heeft nu dus door dat beide oma's erg dicht bij elkaar wonen :-)

Na een ijsje (de kleinkids) en koffie (de grote kids) zouden ze dan toch eindelijk naar huis toe gaan, want het werd etenstijd. Jade liep de gang in en zette mijn paars/oranje schoenen naast mijn spaans geslofte voeten neer: Oma choenen aan! Met andere worden: oma moet ook mee :-D Eén vingertje streek even over een schoen: mooooiii!

Toen ik geen aanstalten maakte om ze aan te doen, nam Jade ze weer mee naar de gang, waar ze ze keurig netjes naast elkaar weer neer zette. Ze pakte één van mijn oude donkerblauwe bootschoenen op, en zette die gelijk weer terug, die was vast niet mooi genoeg... Daarna kwam ze weer naar mij toe, nu met mijn wit met roze sportschoenen. Oma choene aan! 

Toen hebben we haar maar uitgelegd dat oma hier moest blijven, want anders was Ronja zo alleen. Ook die schoenen zette ze toen netjes weer terug op hun plek.Foto's: een paar weken geleden hebben oma, mama en het kleine dametje gewinkeld voor haar nieuwe wintergarderobe. Als eerste werden er lila suède winterlaarsjes voor haar gekocht, en die tas droeg ze natuurlijk zelf!

2 opmerkingen:

  1. Nooit gedacht dat een dochter van mij zo'n dammetje zou worden. Maar vind het stiekum wel leuk ;)
    Prachtige foto van Jade zo 'alleen' in de grote stad hihi (mail of dropbox? :P)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, veel eigenschappen slaan een generatie over hè *grijnz* :-D Foto's in je (nieuwe) email ;-)

    BeantwoordenVerwijderen