woensdag 30 mei 2018

Badpak


Vanmiddag gingen we shoppen met een missie: een BADPAK (ja met hoofdletters!) voor kleindochter. En dat was heel erg super belangrijk!

Eind vorig jaar kochten dochter en ik allebei een nieuw badpak. Bij Perry Sport, dus in een echte sportzaak. Kleindochter was mee en onder de indruk. En helemaal blij toen ik zei dat zij ook een badpak mocht uitkiezen, net zo één als mama altijd heeft (een Speedo).

Maar... de kleinste maat was haar nog veel te groot, dus we zaten toen met een enorm teleurgesteld meisje. Want het was toch echt wel de bedoeling dat ze een echt sportbadpak kreeg, en niet eentje van bv Zeeman met Frozen erop, of zo... Ik beloofde haar plechtig dat ze zodra ze groot genoeg was, van mij alsnog hier een badpak uit mocht kiezen.

En dan vergeet je dat ook gewoon weer, als grote mens zijnde. Tot haar moeder een hele tijd later vertelde dat ze tegenwoordig zo goed eet, haar hele bord gaat leeg, soms neemt ze zelfs nog iets meer. Ook haar bentobox kwam na school ineens elke dag leeg mee terug. Kleindochter mompelde toen zachtjes, en een beetje bozig: badpak. Dus daar ging het om! Ook keek ze geregeld bij de giraf (meetlat aan de muur) of ze al gegroeid was...

En nu was het dan eindelijk zo ver. Zondag had ik haar verteld dat we vandaag haar badpak gingen kopen, ze was flink gegroeid de laatste maanden! En dat dat nog 3 nachtjes slapen was. Toen ik haar mama gister appte dat we het winkelen vanwege de warmte ook nog wel even uit konden stellen zei die: ik heb vandaag al 5x gehoord dat het nog maar 1 nachtje slapen is... oeps.

In de winkel vonden we er 3 in haar maat. Mama en oma vonden het wel heel erg spannend, want wat nu als ze er nog steeds niet in paste? Goddank was er eentje bij die perfect zat, want de andere 2 waren nog steeds te groot...

En dit is ook eigenlijk de mooiste die ze hadden. Geen Speedo maar Adidas, maar het lijkt kwa model heel veel op mama's badpak, en kleindochter is apetrots. Nee er hoefde geen tasje omheen, ze wilde hem zelf vasthouden. En toen moest oma ook nog shoppen... terwijl zij natuurlijk direct naar huis wilde om hem te proberen!

En... hij schijnt prima te zwemmen 😀😍


1 opmerking:

  1. Ze lijkt er ook gelijk een heel stuk ouder in lol. Vanmiddag heeft ze er weer goed gebruik van gemaakt ;) en hij zal nog wel vaker te pas komen hahaha

    BeantwoordenVerwijderen