maandag 21 mei 2018

Bioscoop

Kleindochter Jade vond een middag met het hele gezin naar de bioscoop laatst geweldig. Zo geweldig dat ze direct besloot om zelf ook een bioscoop te beginnen! De kaartjes had ze bewaard, en die werden uitgedeeld aan de genodigden voor de opening. Er werd bij gezegd dat je er echt niet in kwam als je geen kaartje kon tonen!


2e Pinksterdag was dan eindelijk de eerste voorstelling. Bij de deur werd je verwelkomd door de portier, Mamalotje geheten. Die leidde je naar de hal, waar de directeur herself achter de kassa zat. Het kaartje werd eerst ingelezen en daarna nog gescand, gelukkig werd het mijne goedgekeurd! Om haar heen hingen diverse posters van films die binnenkort op het programma staan, lol, net echt!


De film die nu vertoond werd was The Emoji Movie. Best leuk, maar meer voor oudere kinderen en volwassenen, want een 5-jarige kent veel van de apps die erin voorkomen nog niet, zoals bv Twitter, Instagram, e.d. Er zaten best wat leuke grappen in, en nog belangrijker: het was enorm gezellig!
 


De jonge onderneemster had, met wat hulp van haar mama/de portier een heleboel lekkere hapjes gemaakt, vooral wat zij zelf lekker vindt natuurlijk: snoeptomaatjes, plakken komkommer, reepjes paprika, en 2 grote bakken popcorn. Oh ja, en gevulde eieren, naar haar smaak aangemaakt met honingmosterdsaus. Er was ook van alles te drinken, zelfs witte chocomel!

Ze bepaalde ook zelf waar iedereen mocht gaan zitten, na de kassa werd je naar je plaats geleid. Beide oma's aan weerskanten van de bank, met haar er tussenin 😀 En heel lief: beide oma's hadden een voetenbankje! Verder lagen er op elke zitplaats 2 knuffelbeesten, zodat je lekker kon knuffelen tijdens het kijken. Heel belangrijk natuurlijk! Ook waren er 2 plas/rookpauzes ingepland 😍

Echt geweldig zoals ze dit allemaal zelf had bedacht en geregeld, we willen allemaal nog wel een keertje komen!


Klein minpuntje was alleen dat ik telkens als ik even iets zei, werd bekogeld met popcorn door schoonzoon 😱

2 opmerkingen:

  1. Wat gezellig, en origineel!
    Die knuffelbeesten zijn onmisbaar, heb ik ook als ik een avondje film kijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, toch vreemd he, dat ze dat bij gewone bioscopen niet doen! :o

    BeantwoordenVerwijderen