dinsdag 25 december 2018

1e Kerstdag

Vandaag heb ik een lekker rustig pyamadagje, morgen ga ik Kerst vieren, gezellig met al m'n kinderen en kleinkinderen samen :-)

Gisteren was een heel drukke dag en morgen weer, dus nu even flink rust nemen lijkt me een goed plan.

Medicijnen voor de hele week klaarleggen
Gisteren na de verzorging door Buurtzorg, 2x een apotheek aan de deur met een bestelling, en een spontaan bezoekje van de huisarts... kwamen dochter en kleindochter me halen voor bloed prikken in het ziekenhuis.

Dat was nogal een gedoe, want wegens ontstoken aders moet dat via m'n PICC-lijn. Muts achter balie van het laboratorium in het ziekenhuis: daar zijn wij niet bevoegd voor. Eeehhh... wie dan wel? Nou, dat wist zij niet hoor. Na wat aandringen mijnerzijds ging muts bellen en kwam ik uiteindelijk terecht bij de dagbehandeling van oncologie, waar een zeer vriendelijke verpleegster wel precies wist hoe dat werkt. De 4e moet dit weer, dus zij heeft me gelijk maar ingepland, zodat ik dan niet weer tegen dat lab aan loop ;-)

Nadat dit alles al wel genoeg actie op één dag was voor mij, zijn we daarna naar het dorp gereden. Rolstoel mee, gingen we naar Pearl om voor dochter en mijzelf nieuwe brillen uit te kiezen. En jawel, onze theorie klopte: heel druk overal, maar geen mens gaat de dag voor kerst een bril kopen... behalve wij dus :-)

We waren snel aan de beurt, mijn ogen waren iets beter geworden en die van dochter iets slechter. Allebei een leuk montuur uitgekozen, en over 2 a 3 weken kunnen we ze ophalen.

Toen we thuiskwamen was het 5 uur. Om 4 uur bij de Pearl ging het alarm op m'n foon al af: medicijnen! Die ik natuurlijk niet mee had. Dus thuis gelijk de medicijnen ingenomen, en op bed gaan liggen waar ik meteen in slaap viel. Echt totaal doodmoe, ik heb vrijwel de hele avond geslapen en/of gedommeld. Maar blij dat we dit gedaan hebben, toch weer een klusje klaar :-D

Vandaag dus uitrustdag. Morgenochtend mag ik voor het eerst in bad douchen, na sinds 20 november alleen maar een beetje gehemmeld te zijn met doekjes en waslapjes. Ik heb steeds minder verband en gaasjes enz op me, dus volgens Buurtzorg moet dit nu wel weer kunnen :-)

En dan na die heerlijke wasbeurt morgen haalt zoonlief me op voor een gezellige dag kerst met al m'n schatten in het huis van dochter :-D

Jullie ook allemaal een fijne kerst!

3 opmerkingen:

AnneRie zei

Fijn dat e kinderen zo goed voor je zorgen. Wij zitten alweer vanaf de 20ste in Frankrijk,in Nyons deze keer. Fijne kerstdagen en een heel goed uiteinde. Liefs, AnneRie

Mies zei

Heb je genoten van je bad? Lekker dat het weer kan!
Is ook frisser voor de familie ;-) Denk je dat je 3e of 4e kerstdag mee naar Wildlands kunt? Veel plezier vandaag!

Aragog zei

Hey Mies, Vrijdag afspraak in het ziekenhuis om kwart voor 3. Zaterdag zou ik na 4 uur wel kunnen, zondag heb ik nog helemaal niets. Morgen weet ik nog niet, dat ligt er aan hoe moe ik dan ben na vandaag ;-) Heb er wel heel veel zin in!