vrijdag 12 april 2019

En weer opkrabbelen...

Na vrijdag hoefde ik de extra medicijnen niet meer te slikken, o.a. tegen bijwerkingen. En toen ging het met een sneltreinvaartje bergje af... Ik ben een aantal dagen, vanaf zaterdag, ontzettend moe geweest. Totaal geen energie, bijna te slap om naar de keuken te lopen, laat staan om naar buiten te gaan!

Zodoende had ik ook geen fut om eten te maken, en trek had ik toch al niet. Zondag was ik 2 kilo lichter, en afvallen mocht niet. Het weekend was er niemand langs geweest. Char was ontzettend verkouden, dus die mocht niet, en Rick heeft het in het weekend enorm druk met werken aan de rally-auto.

Maandag heeft Char me in de rolstoel door de Aldi geduwd, waar we samen dingen hebben gekocht die mij wél lekker lijken nu, en die gemakkelijk zijn. En die calorieën bevatten, want ik at vrijwel alleen fruit, groente en yoghurt, en dat was dus niet genoeg? Zoals bv een saucijzenbroodje, dat vind ik altijd erg lekker, kan zó in de oven en daar val ik in elk geval niet van af :-)

Bananensoesjes val ik vast ook niet van af :-D
Hoe zwak? Nou, het gasfornuis aan doen, dus de knop omdraaien, was al een enorme inspanning. Laat staan bv een verpakking openmaken, enz. Kaas snijden? Onmogelijk.

Verdere bijwerkingen: nog steeds keelpijn en vooral een zere mond van binnen. Rare plekken op m'n huid, droge huid.  Misselijk als ik te snel m'n hoofd beweeg, en sowieso zodra ik opsta, haha net zwangerschapsmisselijkheid! Erg veel last van de artrose, meer dan normaal, o.a. in mijn handen. Diclofenac is het enige dat echt helpt, en dat mag ik nu even niet wegens de chemo :-(

Maandagmiddag belde de oncologe, hoe het nu met me ging. Zij gaat overleggen, misschien kan ik voor m'n rug (artrose) een morfinepleister krijgen. Ik mag wel morfine (tramadol en oxycodon) slikken, maar daar word ik te suf en vergeetachtig van, en dat vind ik zo mogelijk nog vervelender dan de pijn.

Maandagavond na het eten kwam zoonlief. Ze hadden extra gekookt, en ik kreeg voor de volgende avond lekkere aardappeltjes voor in de oven, prei, en een gebraden lapje vlees, lekker! Weinig werk aan voor mij (alles even in de oven opwarmen) en toch goed eten :-)

Ook had hij de XBox mee die ik van hem kreeg, die heeft ie geïnstalleerd en me laten zien wat er mee kan. O.a. dat er gigantisch veel spellen op staan, ik kan gebruik maken van zijn account :-) Erg veel waar ik wel van gehoord heb natuurlijk, nu eens zelf gaan spelen! ARK, Fortnite, Elder Scrolls, enz enz. Dinsdagmiddag na school kwam Logan met z'n moeder bij me spelen, oma's XBox proberen :)

Gamen vanuit bed!
Woensdag opgestaan, ontbijt genomen (als ik dat niet doe word ik erg misselijk). Door Buurtzorg onder de douche geholpen, en daarna zo totaal uitgeput dat ik weer in bed gekropen ben, en sliep tot 3 uur 's middags :-(

Woensdagavond kwam zoonlief weer. Hij had pizza's besteld bij New York, en me de beginselen uitgelegd van de XBox One! Zo kan ik in bed gamen, en hoef ik er niet voor in m'n bureaustoel zitten bij de pc, wat de afgelopen dagen te vermoeiend was. Wel wennen, niet het gamen natuurlijk, maar het werken met een controller. Maar het lukt me al aardig, in ARK :-D

New York Pizza kan erg lekker koken :-)
Gister, donderdag dus, had ik weer wat meer energie, en ik stond weer wat sterker op m'n benen. Ik ben toch nog de hele dag rustig binnen gebleven. Goed eten, dat ik nu weer zelf klaar kon maken.

Zelf eten gemaakt, in m'n mooie nieuwe bord :-D
Vanmiddag komt zoonlief weer, want dan moet ik weer naar het ziekenhuis. Bloedonderzoek, en daaraan kunnen ze dan bekijken of de volgende kuur zoals gepland direct na Pasen kan gebeuren, of dat er beter iets langer gewacht kan worden. Wat mij betreft gaan we door volgens schema, het moet toch, en dan ben ik er ook eerder vanaf dan wanneer we dingen gaan uitstellen...

Geen opmerkingen: