vrijdag 7 juni 2019

Buurman & Buurman zijn onderweg naar de Baltic Sea!

3 maanden geleden blogde ik al eens over de Baltic Sea Circle Rally waar zoonlief samen met z'n vriend Michel aan mee ging doen. Maanden van voorbereiding volgden. Maar gisteren zijn ze dan echt vertrokken! Het was heel erg leuk om ze uit te zwaaien, want dat heb ik gedaan, samen met Mies. Ze vertrokken vanaf het oude Suikerunieterrein in Stad, rond de middag op 6 juni, de dag dat Ricks zoontje JP 1 jaar werd.... Maar zoals hij zelf al zei: Er is altijd wel een reden om niet te gaan ;-)

Rick is hier te zien als hij vertrekt op 2.51 minuten!
Op de achtergrond hoor je mij af en toe iets zeggen, lol

Het leuke is dat iedereen ze live kan volgen, je kunt dag en nacht precies zien waar ze zijn!  

Open daarvoor deze link: http://www.balticrally.nl/live/. 


Je krijgt dan een kaart te zien waar je alle teams op kunt volgen. Wil je weten waar "onze" jongens zijn, rechts zie je een oranje tabje TEAMS. Dat openen, even een klein stukje scrollen naar #13 Buurman & Buurman (blauw/zwart logo). Als je daar op klikt kun je ze zien, inclusief de route die ze al hebben afgelegd, en het aantal gereden kilometers.. 

Ze hebben ook een eigen pagina, zoals alle teams. Helaas hebben zij daar nog steeds niets op gezet, veel teams plaatsen er geregeld weer wat foto's. Maar wie weet komt dat nog? Dat is deze link. Hier kun je ook berichtjes voor ze achterlaten. Ook daar staat een kaartje van hun route tot nu toe, en waar ze precies zijn. Plus het aantal al afgelegde kilometers. Op dit moment, 1,5 dag na vertrek, is dat al 1102 km en nu ik dit schrijf zijn ze in/bij Vrigstad in Zweden.

Ze hebben zelfs 2 dezelfde teamjasjes laten maken!

Hierboven de achterbak van de auto. Daarin is o.a. een echte koelkast ingebouwd. Die werkt op een accu die zelfs 3 a 4 dagen blijft werken als de auto stilstaat in de wildernis. Ook zit er een watertank in, met erbovenop een fonteintje met echt stromend water! Aan alles is gedacht...

Zo is de hele bak met bagage en spullen hierboven tijdens het rijden netjes afgedekt met een grote zware zwarte plaat. Tijdens pauzes trekken ze die plaat van de bagage af de auto uit, en schuiven hem dan in 2 pinnetjes achteraan de auto waardoor het een best grote tafel wordt! Zie de foto hieronder.

De zware Jack Daniels tafel dekt tijdens het rijden alle bagage af zodat er niets kan gaan rondvliegen door de wagen!

Op het dak van de auto ligt een tent waar ze 's nachts in slapen, tijdens het rijden is deze ingeklapt. Worden ze in ieder geval niet plotseling door ijsberen overvallen, hoewel, volgens Char kunnen beren ook best klimmen? Ze kunnen natuurlijk ook wel eens overnachten in een hotel of pension, maar dat levert wel puntenaftrek op...
Achter elke stoel staat natuurlijk een... Buurman! :-)



Nog één van de vele extra's die ze hebben ingebouwd: Links en rechts 2 identieke kleine lockers, Rick's "handel". Elk heeft de sleutel van eentje ervan in z'n zak, en in beide lockers ligt, helemaal veilig ingebed in piepschuim, een fles Jack Daniels, met een glas.

Geen opmerkingen: