maandag 22 juli 2019

Controle

Vanochtend ben ik voor controle naar de longarts geweest, plus foto en bloedonderzoek. Alles was goed! ๐Ÿ˜€

De longfoto zag er prima uit. De kleinkids waren er, vanwege vakantie, ook allebei bij. De dokter wees aan Logan: kijk die witte strepen daar zijn de ribben. En aan de andere kant (die geopereerd is) mist er eentje, zie je dat wel? Wees hij aan: die rib die daar zat is een deel van afgehaald. Dat was ook weer nieuw voor mij, nog steeds hoor ik nieuwe stukjes info van wat er eigenlijk allemaal met me gebeurd is! ๐Ÿ˜– Ik zei dat ik die rib nog niet gemist heb. Dat zou ook niet gebeuren, werd me verzekerd.

Alles was dus goed. Over 3 maanden terug komen. Tot die tijd beginnen met revalidatie en rustig aan weer herstellen, sterker worden en conditie op gaan bouwen. Wat Rick voorstelde, een invalidenparkeerkaart aanvragen, is volgens de dokter niet nodig, over een half jaar tot 8 maanden kun u alles weer zelf net als voor uw ziekte... Zoals ik me nu voel moet ik dat eerst nog maar zien... lol.

Hij zat terug te rekenen: u heeft in feite 3 verschillende zware behandelingen ondergaan: de operatie, de bestralingen en de chemotherapie. Sinds 20 november (de operatie), dus gedurende 8 maanden. Zo lang kan het herstel ook ongeveer duren.

Zelf reken ik dan eigenlijk vanaf half september, toen de diagnose kwam en de erg vervelende onderzoeken begonnen, inclusief steeds het zenuwslopende een week wachten op de uitslag. Die tijd vond ik zelf eigenlijk nog het zwaarste van alles.

In elk geval kan ik nu zeggen dat ik longkanker heb gehad. En voor zover we nu weten genezen ben daarvan. Nu dus een maandje of 8 herstellen. Dan zou ik tegen eind maart 2020 weer helemaal de oude moeten zijn, zoals ik vorige zomer was...

Herstellen dus van alles wat geweest is, conditie opbouwen en sterker worden, weer vertrouwen krijgen in m'n eigen lichaam, en het een plekje geven... En ook niet te veel doen: ik moet opbouwen, niet afbreken, zei de dokter. Want daar heb ik nogal eens de neiging toe (hรจ Mies?).
 
Volgende week maandag heb ik intake en eerste behandeling al bij een fysiotherapeut. 

Volgende controle bij de longarts: pas eind oktober!


1 opmerking:

Mies zei

Geweldig nieuws, goede motivatie om te werken aan herstel van je conditie, lekker zwemmen en zo :-)
En tja, kalm aan inderdaad, voor ik je weer moet opvegen ;-)