dinsdag 11 februari 2020

Badkamer renovatie

Zo is het al sinds ik hier zo'n 17 jaar geleden kwam wonen

Hier is duidelijk te zien hoe klein het is. Té klein eigenlijk voor het ligbad, dat zelfs nog een stukje buiten de deuropening steekt! Het bad beslaat precies de gehele lengte van het kamertje.
Tegenwoordig wordt het voor mij steeds lastiger om in en uit het bad te klimmen. Er in staan om te douchen is levensgevaarlijk: de bodem loopt rond, en is glad en tijdens badderen glibberig van de shampoo. Voor een bad plus een douche is hier duidelijk geen plaats, en dus zit er maar één ding op: het bad gaat er (helaas) uit, en er komt een moderne douche in.

Maandagochtend om 8 uur begonnen er 3 mannen aan deze klus: allereerst hebben ze gang, trap en overloop helemaal afgeplakt, zodat dat enigszins schoon blijft.

De wandtegels gaan er niet allemaal uit, wat goed is blijft zitten. Achter het bad zat natuurlijk niets, dus wat mist wordt aangevuld met tegels die er zo goed mogelijk bij passen kwa kleur. En als dat niet mogelijk is, dan met juist een geheel andere kleur. Het zal mij benieuwen waar ze mee komen! 


Dit zat er onder het bad: de originele gele tegeltjes uit de jaren '60 toen het huis werd gebouwd! De vloer gaat er wel helemaal uit, want daar komen nu grijze anti-slip tegels op. Achter het bad zat ook nog een gat in de muur waar oorspronkelijk de wastafel op aangesloten zat.
Tante Siet zal deze tegels nog wel herkennen, want die kwam begin jaren '60 een straat hier verderop wonen, toen deze huizen net klaar waren.

Zoals vaak krijg ik deze foto, die origineel gewoon rechtop staat, hier niet omgedraaid. De aansluiting en afvoer onder/achter het bad.
Dit staat er al als nieuw spul. Er komt ook nog een nieuwe douchesproeier bij. Ik had er wel eentje boven het bad hangen, maar die is oud en nogal verkalkt.

De afvoer, die niet volgens de huidige standaarden schijnt te zijn. Het is gewoon een open buis het riool in... vandaar dus dat het er af en toe wat riolerig ruikt, lol. Ook de wastafel voerde hiernaartoe af, dmv van een buisje waaruit het water ook ditzelfde gat in liep. Een vorige bewoner is hier duidelijk zelf aan het klussen geweest!


Deze foto's zijn van maandag toen de heren weer weg waren. Vandaag zit er de hele dag al één mannetje boven, die met de leidingen en de afvoer bezig is. Ik hoor hem wel, maar ik ga maar niet kijken en hem storen, dat kan wel even als hij later weer weg is.

De bedoeling is dat het uiterlijk vrijdag helemaal klaar is: u kunt vrijdag wel douchen...

2 opmerkingen:

Christina zei

Het ziet er heel goed en professioneel uit. En snel ook hoor, voor een hele renovatie is een week niet gek. Wij hebben 2 weken bij de jachthaven gedoucht vorig jaar :-). Ben je blij met je oude tegels?

Mies zei

Wat een gedoe, maar dan heb je ook wat :-) Die tegels zijn bijna archeologische vondsten!