dinsdag 4 augustus 2020

Elke Gorgel moet een sjaal hebben

De Gorgels zijn bedacht door cabaretier Jochem Myjer. Gorgels beschermen kinderen tegen de griezelige Groenlandse Brutelaars en verschijnen alleen 's nachts. Ze slapen overdag, en zorgen ’s nachts voor hun Mensenkind.

“Heb jij ooit nagedacht over hoe er ‘s nachts korstjes op je wondjes komen? En heb je weleens meegemaakt dat de hele klas verkouden was, maar jij niet? Heb jij ooit het gevoel gehad dat er ‘s nachts iemand over je waakt?”

In 2017 kreeg Jade Bobba van Sinterklaas, en sindsdien waakt hij heel goed over haar als ze slaapt! Ze heeft zelf een waakstok voor hem opgezocht die precies in de opening van zijn handje past. En als ze gaat logeren gaat Bobba altijd mee!


Dat ze gewend zijn om een waakstok in de hand te houden heeft ook een nadeel:
Bobba pakte steeds mijn breinaald vast!


Elke Gorgel heeft een waakstok nodig, er moet altijd chocoladepasta in huis zijn, plus ze moeten een sjaal hebben! Omdat Jade nog niet zelf breien kan, is oma maar aan de slag gegaan.


Joebelabambam zegt Bobba over zijn nieuwe sjaal! Nu kan hij nog beter de Brutelaars te lijf gaan. De kleuren heeft hij zelf uitgezocht, samen met Jade, en het patroon moest worden "met van die blokjes zoals jij ook voor de Harry Potter sjaal van Logan hebt gemaakt".

Voor haar verjaardag pasgeleden kreeg ze van mij het zusje van Bobba, Belia. Op deze foto's zie je het niet, maar Belia heeft een heel lange vlecht op haar rug hangen. Zij gaat nu Bobba meehelpen met het wegjagen van de Brutelaars. Vooral in deze rare tijd is dat wel nodig, want de Gorgels beschermen haar ook tegen het coronavirus 😊

 
Belia heeft ook, samen met Jade, zelf het garen uitgekozen voor haar sjaal. Die is knalroze met knalpaars, veel feller dan op deze foto's, die 's avonds en binnen gemaakt zijn.


Nu kunnen ze dus mooi samen waken! Bobba heeft hier zijn waakstok nog niet in zijn hand, omdat Jade nog niet in bed ligt. Belia heeft nog geen eigen waakstok, maar zij leent soms die van Bobba.


Nu de sjaals klaar zijn, en Jade zag hoe ik er mee bezig was, wilde ze zelf ook leren breien. Dat is gisteren gebeurd, ze heeft toen ook garen plus breinaalden mee naar huis gekregen, plus ik heb haar een youtube video gestuurd waar het ook nog eens heel duidelijk voor wordt gedaan 😀

1 opmerking:

Mies zei

Ik droeg vroeger altijd een petje in bed "tegen de spoken" maar toen had je nog geen Gorgels, dat was veel leuker geweest :-) Het petje werkte trouwens wel, ik had alleen een flik bezwete kop 's morgens ;-)