dinsdag 6 april 2021

Hemangioom

Een hele tijd geleden alweer kreeg ik een klein rood bobbeltje boven op het onderste kootje van mijn pink, bol, zo groot (klein) als een speldenknopje. Dat ging bloeden, en toen dat na dik een week stopte bleek ie groter gegroeid. Hij ging weer stuk, bleef weer dagenlang flink bloeden, en kwam er weer groter uit ๐Ÿ˜–

Omdat ik wegens corona liever nergens naar binnen ga, en dus ook niet bij de huisarts, stuurde ik haar uiteindelijk een email met een foto: of ze even kon antwoorden dat het niets was en vanzelf weer over ging. Een soort van wratje of zo? Maar helaas, ze belde direct dat ik langs moest komen ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Het ding was inmiddels zo groot dat ie over de volle breedte van m'n pink zat, een flink dikke bobbel, en bloedrood. Best eng, dus ๐Ÿ˜ฒ

Vorige week dinsdag is het door de huisarts verwijderd. Er moesten 3 hechtingen in, maar dat ging niet helemaal lekker want mijn huid was zo dun dat die inscheurde terwijl ze hechtte ๐Ÿ˜ข De volgende dag, woensdag dus, moest ik terug komen voor nieuw verband en controle, en op vrijdag alweer. 

Vandaag ben ik er (hopelijk) voor de laatste keer mee heen geweest. De hechtingen zijn er uit gehaald, en er hoeft geen verband meer op. Het ziet er nog niet erg netjes uit, dat wordt vast een best wel lelijk litteken, maar gelukkig zal dat op een pink niet heel erg opvallen? Het is nog steeds erg gevoelig (doet zeer), maar dat zal de komende dagen ook wel beter worden (hoop ik). Want omdat het op m'n rechterhand zit ben ik behoorlijk onthand (pun intended).

Ze had toevallig net vanmorgen ook de uitslag binnen, want voor de zekerheid had ze het opgestuurd voor onderzoek: totaal onschuldig, duidelijk een Hemangioom (een woekering van adertjes). Gek, maar ik voelde een flinke opluchting toen ze dat zei. Die kanker blijft kennelijk ergens in m'n achterhoofd toch nog constant mee zeuren.

Soms kan het terug komen, en ik heb beloofd dat ik er dan direct mee langs kom, als het nog maar een speldenknopje is, lol.

Opgegroeid met: wat vanzelf komt gaat ook vanzelf weer weg. Maar dat gaat dus helaas niet altijd op... ๐Ÿ˜‰



2 opmerkingen:

Mies zei

Mag je nu weer douchen en zo? Ik zit ook met iets op een vinger dat niet vanzelf overgaat, maar ja, vorige week dokter afgebeld, was niet fit en zo.. dat heb je met kamerdebatten tot 3 uur :-) Gelukkig geen bloederige toestand. Maar met jouw geschiedenis is het logisch dat er alarmbellen afgaan. Voorzichtig zijn dus ..

Aragog zei

Ik heb zojuist gedoucht, voor het eerst in 2 weken, jezelf wassen met een washandje met 1 linkerhand is ook niet alles, lol. Gister nog niet omdat het wondje nog niet helemaal dicht was, nu dus weer gedurfd. Ben nog wel heel voorzichtig met bv per ongeluk ergens tegen aan stoten enz. Bij mij begon het als een speldenknopje, dat was simpel om weg te halen geweest, maar ja, heb even gewacht tot het het hele onderste kootje bedekte hรจ... Gewoon even naar laten kijken, ook als het onschuldig is kun je er dus beter op tijd bij zijn ;-)