donderdag 6 januari 2011

En het is een... HONDJE !!!


Eind mei blogde ik voor het laatst dat ik graag een hondje wil, om lekker mee te wandelen, en als gezelschap. Maar sindsdien heb ik heel veel gelezen over diverse rassen, me erg goed geïnformeerd. Want een hondje heb je zo'n 15 jaar lang toch elke dag bij je, en dat beslis je dus niet zomaar in 1 dag. Net zolang tot ik het helemaal zeker wist: Ik wil een Dwergkeesje! Maar dan... Die vind je voornamelijk bij fokkers in Noord-Brabant en België, en dat is best ver rijden voor iemand die Alkmaar al eng vindt...


Mijn verlanglijstje was:
 • Dwergkeesje
 • Niet ouder dan 4 jaar, maar het liefst een pup (onbetaalbaar voor mij)
 • Niet van al te ver weg
 • Liefst een reutje (= wordt niet loops, en castreren is goedkoper)
 • Kleur maakt niet uit, het gaat mij het meest om het karakter dat ze hebben! 


En toen kwam ik zomaar plotseling dit hondje op het spoor! Ze is wel een teefje, maar een helemaal raszuivere dwergkees, en pas 5 maanden oud, geboren op 3 augustus 2010, dus nog een puppie zelfs! 


Eén klein probleempje maar: Ze heet (volgens haar paspoort) Bionda (jakkes!!!). Dus ik zoek dringend naar een nieuwe naam! Er zijn er al een paar genoemd:
 • Char: Zora of Foxy (ze lijkt op een vosje)
 • Buurvrouw: Whisky (haar hond heet Chivas Regal), of Diva
 • Ik: Lexi, naar het hondje dat opoe vroeger had, en waar ze best veel op lijkt
Meer namen zijn van harte welkom, graag in een reactie hieronder! Ik beslis niet gelijk, want ze moet een naam hebben waar ze de hele rest van haar leven gelukkig mee is! En dat is vast niet zoiets als Bionda, lol.De buurvrouw maakte deze foto's toen ze hier vanochtend net was afgeleverd. Doodsbang dus, ze verstopte zich onder mijn bureau, maar als ik naar de keuken liep dan kwam ze op een paar meter afstand toch achter me aan, wel steeds met de staart tussen de benen. Ze kwam hevig kwijlend binnen, want doodsbang omdat ze nog nooit in een auto gezeten had. Ook had ze nog nooit aan een lijn gelopen, of überhaupt buiten gelopen: de vorige eigenares deed de voordeur open, zodat ze op het gras voor het huis snel haar behoefte kon doen en dan gelijk weer naar binnen... Dat gaat nu dus heel anders worden!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Keeshond

PS: Yep Char, mij lukte het dus wel om die foto's vanaf het geheugenkaartje in m'n pc te laden :-P

7 opmerkingen:

 1. Spontane gedachte toen ik hoorde dat het hondje van andere oma JR heet: Sue Ellen.
  Maar ik ben zelf meer van de nederlandse namen en 2 lettergrepen voor de roepnaam. En omdat een keeshond in het duits Wolfspitz heet vind ik het idee van vos of wolf in de naam zo gek nog niet. Wolvennamen kunnen zijn Ulva (Noors) Luka (Grieks)
  Of wat dacht je van een Schotse Meisjesnaam. Bonni (lijkt op hoe ze al heet) Keira (vind ik een hele mooie naam) of Fia (naar haar haarkleur). En tot slot nog Sera wat engel betekent. Lexi betekent trouwens beschermer van mensen, ook heel mooi voor een hond. Ik geloof dat ik het niet makkelijker gemaakt heb. Succes met kiezen! En veel plezier met je schat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tam: How about KALINKA... a little russian as german/polish...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. AnneRie op Hyves: Casie (lol)... Dat vind ik beetje algemeen, een keeshondje Keessie noemen :-P

  Mijn hulp is hier nu en die kende vroeger ook een keesje die Lexi heette, net zoals die van opoe vroeger. Was dus kennelijk een vroeger meer voorkomende naam voor keeshondjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gewoon ZORA klaar geen gedoe meer :)

  lexi is wel leuk maar vind het zelf niet leuk een naam van een dier 2 keer te gebruiken. Het eerste dier had een bepaald karakter en als je dan aan de naam denkt denk je aan dat beesje als je dan een nieuw dier hebt vind ik dat je daar nieuwe herinneringen bij moet maar das mijn mening niet dat ik ZORA op wil dringen hoor :P:P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een naam voor een hond moet eigenlijk maar maximaal twee lettergrepen lang zijn. De hond moet de naam natuurlijk ook kunnen vertalen als zijn naam.

  Ik kan je wel de namen geven van de favorietjes die ik gekend heb maar het moet ook persoonlijk blijven. Ook vind ik dat, als je goede herinneringen hebt gehad aan een hondennaam, je deze niet opnieuw moet gebruiken omdat je daarmee de oorspronkelijke 'eigenaar' mee verlogend. Als je vorige hond Bobby heette noem je de nieuwe toch ook niet Bobby?

  Bij mij schiet de naam Moortje binnen. Dit is een beetje een verbastering op Morena. Morena kende ik (natuurlijk) weer uit het dierenasiel en was heel lang mijn favorietje (ze was een Yorkshire Terrier).

  De naam moet natuurlijk ook een beetje passen bij de namen die je je katten hebt gegeven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 1. Twee lettergrepen wil ik sowieso, en de naam moet duidelijk herkenbaar zijn.

  2. hoeft NIET te passen bij mijn katten, enig idee hoe ik me voelde toen ik een maand lang in het bos Breezer liep te roepen? lol

  3. Ik heb 3 dwergkonijntjes gehad vroeger, kleurdwergjes, en die heetten alle 3... Panda :-)
  Char haar rode poes heette Sunny, net als die die ik begin jaren 80 had.

  Vroeger, toen de kinderen nog vernoemd werden naar opa en oma, gebeurde het heel erg veel dat een kindje jong overleed, en dat de volgende dan weer dezelfde naam kreeg! Of zelfs wel 2 kinderen in één gezin die bv allebei Jacob heetten, omdat allebeide opa's Jacob waren. Dan werd de ene bv Jacob genoemd en de andere had als roepnaam Job. En dat is nog niet eens zo heel lang geleden, onze oude buren in G'veen hadden bv een zoon Jan, die een overleden broertje had dat ook Jan heette.

  4. De oorspronkelijke eigenaar van Lexi waren wij. Toen we verhuisden naar Beverwijk, ik was toen een jaar of 4, bleef Lexi (ook een keesje) achter bij opoe. Was dus eigenlijk officieel ons hondje.

  5. Andere oma vindt haar wat op een dingo lijken, een australische wilde hond. Ook omdat ze van de kleine zwarte vlekjes op haar rossige pootjes heeft. Ik ga ff googlen of een dingo nog een andere naam heeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Cassie, Moortje gaat helaas niet, dat lijkt veel te veel op mijn a.s. schoondochter, die Noortje heet, lol

  BeantwoordenVerwijderen