vrijdag 11 maart 2011

Filmpje ?!?

Dochterlief is deze winter druk bezig met een cursus videomonteren. Ze moet als huiswerk telkens een filmpje maken, met daarin bepaalde onderdelen verwerkt, zoals tekst, effecten, foto's enz. Niet alleen ik vind haar filmpjes allemaal heel leuk, ook haar docenten vinden dat. Ze heeft al een paar keer achten en negens gehaald, maar dat begon wat saai te worden. Gelukkig kreeg ze voor het laatste werkstuk nu eens een ander cijfer:

Geachte cursist(e),
Uw uitwerking is nagekeken door docent F. Kerling
en voorzien van het cijfer 10.


Dus: zoek je iemand die een film kan maken van een evenement, bruiloft, baby, of wat dan ook: Ze is in te huren. De eerste opdracht (een bruiloft) heeft ze al binnen. Ze is inmiddels helemaal verslaafd: Mam ik hang nu op hoor, want ik wil nog even verder aan m'n film voordat Logan weer wakker wordt... Niet omdat het moet, maar omdat ze het zo leuk vindt om te doen.

Dit begon allemaal met de showavond op 4 februari 2009 van school. Er is toen door diverse mensen gefilmd, en dochter heeft van al dat materiaal toen een DVD samengesteld die alle betrokkenen hebben gekregen als aandenken. Dat smaakte dus naar meer ;-)

Het zou toch geweldig zijn als ze hiervan straks haar werk kan maken! Als ze hier nog wat verder mee is wil ze een website maken, en dan proberen opdrachten te krijgen. Voorlopig eerst om te investeren, want ze heeft o.a. enorm veel schijfruimte nodig op haar computer, en ze wil nog een 2e professionele fotocamera, en en en... Een heel goede videocamera had ze al gekocht voordat kleinzoon geboren werd.

We denken momenteel heel erg na over een leuke goede naam voor een eventueel op te starten bedrijfje in fotografie en film. Suggesties?

5 opmerkingen:

 1. Ja het is een zeer verslavende hobby!

  Over een maand of 3 is de website er al. Ik wil voornamelijk vieobewerking doen. Bijvoorbeeld voor mensen die uren en uren aan film hebben die ze nooit bekijken om daar iets moois en leuks van te maken.

  Ook wil ik evenementen, bruiloften kinderfeestjes noem maar op zelf filmen en bewerken.

  Het overzetten van video naar DVD, het maken van dia shows en videoclips word ook onderdeel van mijn site.

  En nu maar hopen dat ik mijn hobby hiermee kan onderhouden ;)

  Zodra de site klaar is komt de link op de weblog...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb alvast een groot filmscherm voor je, ons "oude" diascherm, maar die is nog zo goed als nieuw. Daar dan ooit eens een beamer bij, hihihi... De diaprojector mag je ook hebben.

  Heb ook dozen vol dia's voor je als oefenmateriaal, zou heel leuk zijn om die op DVD te hebben! Dia's worden ook donkerder als ze oud worden, dus hopelijk lukt dat nog, voordat ze allemaal vergaan zijn :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. met kleurcorrectie en witbalans kan ik oude en zelfs nieuwe foto's een heel stuk mooier maken

  Heel veel oude foto's met slechte belichting kan je goed bewerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed om zo van je hobby je beroep te maken. Heeeeeel veeeeeel succes Char.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondertussen wachten we hier met smart op Logans 1e verjaardag: Ze is momenteel druk bezig een DVD samen te stellen voor de familie met zijn hele eerste jaar erop! Elke maand krijgt een vast aantal minuten, van de 100-den uren film (en een paar duizend foto's) die inmiddels van hem zijn gemaakt :-D

  BeantwoordenVerwijderen